Спеціальні потреби

США ввели санкції проти російської криптобіржі, оголосили винагороду за інформацію про двох російських хакерів


Російська криптобіржа і пов'язаний з нею громадянин Росії потрапили під нові санкції США за відмивання коштів для Росії.

У повідомленні Міністерства фінансів у четвер мовиться, що США ввели санкції проти росіянина Сергія Іванова та криптовалютної компанії Cryptex, що базується в Сент-Вінсенті і Гренадинах, але працює в Росії.

Мережа боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США також визначила російський криптовалютний обмінник PM2BTC як «основну проблему для відмивання грошей» у зв’язку з незаконним російським обігом фінансів.

«Сполучені Штати та наші міжнародні партнери залишаються рішучими у своєму зобов’язанні запобігати безкарній діяльності посередників кіберзлочинності, таких як PM2BTC і Cryptex», — сказав Бредлі Сміт, виконувач обов’язків міністра фінансів у відділі боротьби з тероризмом і фінансовою розвідкою.

США також оголосили винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, що сприятиме арешту чи висуненню звинувачень проти Іванова та Тімура Шахмаметова, йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США.

Окремо пропонується винагорода до мільйона доларів за інформацію інших лідерів торгового майданчика Joker’s Stash, крім Шахмаметова.

Цей захід США втілили в координації з правоохоронцями Нідерландів та Данії, які заблокували домени та інфраструктуру бірж. Криптобіржу PM2BTC уряд США звинувачує в обміні рублів в криптовалюту для підсанкційних фінансових організацій.

Cryptex, за повідомленням уряду США, діє в Росії і отримала понад 51 мільйон доларів від хакерських атак з вимогою викупу і брала участь в угодах на більш ніж 720 мільйонів доларів на користь російських здирників, кіберзлочинців, шахраїв та підозрілих обмінників.

"Сполучені Штати та наші міжнародні партнери рішучі в нашому намірі, щоб такі учасники злочинів, як PM2BTC та Cryptex не діяли безкарно", – заявив заступник міністра фінансів США Бредлі Сміт.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG