Спеціальні потреби

США запровадили санкції проти двох росіян за крадіжки криптовалюти


Данила Потєхін і Дмитро Карасавіді звинувачуються в фішінгтових атаках на клієнтів кріптовалютних бірж

Держсекретар США Майк Помпео повідомив, що Держдепартамент, Міністерство юстиції, Міністерство внутрішньої безпеки і Міністерство фінансів запровадили санкції проти двох російських громадян за участь у витонченій фішинговій кампанії.

Атаки, які здійснювалися у 2017-2018 роках були націлені на клієнтів трьох бірж криптовалюти, дві з яких базуються в США, а одна - за кордоном.

«Американські громадяни та компанії стали жертвами цієї зловмисної кіберактивності, загальний збиток від якої склав не менше 16,8 мільйона доларів», - зазначив Помпео.

Американські громадяни та компанії стали жертвами цієї зловмисної кіберактивності, загальний збиток від якої склав не менше 16,8 мільйона доларів
Майк Помпео

Росіяни Данила Потєхін і Дмитро Карасавіді потрапили до списку санкцій відповідно до президентського указу про боротьбу зі зловмисної кіберактивністю. Міністерство юстиції також висунуло звинувачення щодо них.

«Сполучені Штати продовжать домагатися притягнення до відповідальності зловмисників, які намагаються підірвати нашу економічну безпеку, - сказав Помпео. - Сьогоднішні скоординовані дії демонструють нашу прихильність стримування кіберзлочинів, які в іншому випадку спричинили б за собою великі фінансові втрати для американців».

«Міністерство фінансів продовжить використовувати свої повноваження для переслідування кіберзлочинців і як і раніше зберігає відданість безпечному і надійному використанню нових технологій у фінансовому секторі», - заявив міністр фінансів Стівен Т. Мнучін.

Як повідомляється у заяві Мінфіну, Потєхін створив безліч веб-доменів, які імітують законні біржі криптовалюта. Коли користувачі заходили на підроблені сайти і вводили свої дані, Потєхін і його спільники викрадали їх облікові дані і отримували доступ до їх реальних рахунків. Карасавіді відмивав доходи від атак, багаторівневим і складним чином переводячи на свій рахунок, щоб приховати джерело коштів. Коли аферу вдалося розкрити, Секретна служба конфіскувала мільйони доларів у віртуальній валюті і доларах США.

Дивіться також: Собаки, які рятують коал під час лісових пожеж

Собаки, які рятують коал під час лісових пожеж. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

  • 16x9 Image

    Російська служба "Голосу Америки"

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG