Спеціальні потреби

США надішлють протиракетну систему Ізраїлю


Архівне фото 2018 року: американська система THAAD в Ізраїлі
Архівне фото 2018 року: американська система THAAD в Ізраїлі

Сполучені Штати заявили в неділю, що надішлють до Ізраїлю передову протиракетну систему, щоб зміцнити протиповітряну оборону країни після ракетних атак з боку Ірану. Керувати системою будуть американські військові.

Президент США Джо Байден заявив, що надсилає систему "на захист Ізраїлю".

Представник Пентагону Пет Райдер заявив, що розгортання батареї Термінальної висотної зони оборони (THAAD) зміцнить інтегровану систему ППО Ізраїлю.

"Це частина зусиль, які армія США зробила в останні місяці, щоб зміцнити оборону Ізраїлю та захистити американців від нападів Ірану та пов'язаних з ним збройних формувань", — сказав Райдер.

Раніше в неділю міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі попередив, що Сполучені Штати ставлять під загрозу життя своїх військ, розміщуючи їх для управління ракетними системами США в Ізраїлі.

"Хоча ми доклали величезних зусиль останніми днями, щоб стримати широку війну в нашому регіоні, я чітко кажу, що у нас немає червоних ліній у захисті нашого народу та інтересів", — написав Аракчі на X.

У квітні Іран запустив ракети та безпілотники по Ізраїлю. Потім 1 жовтня Іран випустив понад 180 балістичних ракет по Ізраїлю на тлі ескалації бойових дій між Ізраїлем і підтримуваною Іраном Хезболлою в Лівані. Багато з них були перехоплені під час польоту, але деякі пробили систему протиракетної оборони.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG