Спеціальні потреби

США не визнають результатів «референдуму» на Cході України


Держдеп : Вибори 25-го травня це можливість об'єднати країну
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Держдеп : Вибори 25-го травня це можливість об'єднати країну

США не визнають незаконних «референдумів», які відбулися протягом вихідних в частинах Донецька і Луганська, заявила на брифінгу в понеділок речниця Державного департаменту Джен Псакі:

«Ми не визнаємо незаконного референдуму, який відбувся у частинах Донецької та Луганської областей цими вихідними. Він не відповідає нормам українського законодавства і є намаганням створити більший розкол та хаос в Україні. Методологія референдуму також викликає великі підозри - а саме карусельне голосування, вкидання заповнених бюлетенів, голосування дітей, голосування за людей, які були відсутні і навіть голосування в Москві та Сан Петербургу. Ми продовжуємо фокусувати свою увагу на президентських виборах 25 травня, які є можливістю об’єднати Україну і надати її громадянам голос вирішувати майбутнє своєї країни».

Представниця Держдепартаменту також підкреслила, що, незважаючи на «позитивні» заяви президента Путіна минулого тижня, «Росія може зробити конкретні кроки, щоб продемонструвати свою підтримку українського народу, його суверенітету і демократичного майбутнього».

Псакі додала, що адміністрація США переконана, що у російської влади є способи вплинути на сепаратистів.

У Держдепартаменті також привітали запровадження Євросоюзом нових санкцій щодо двох компаній в Криму, а також 13 осіб у зв'язку з українською кризою. «Ми продовжуємо працювати з Євросоюзом», - зазначила Псакі. За її словами, якщо Росія продовжить нинішній курс, то в розпорядженні США є певні засоби, в тому числі санкції проти тих, хто працює в деяких секторах російської економіки. «Ми продовжимо тісні консультації (з Євросоюзом), але на даному етапі я не буду передбачати, як ми будемо діяти», - зазначила Псакі.

Коментуючи інформації про те, що Франція не відмовиться від контракту на поставку Росії вертольотоносців загальною вартістю 1,2 мільярда євро Псакі сказала: Ми висловили французькому уряду свою стурбованість цим рішенням Парижа».

Дивіться також : Протистояння з Росією формує ідентичність українців - історик
Протистояння з Росією формує ідентичність українців - історик
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:29 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG