Спеціальні потреби

США залишаються відданими допомозі Україні захистити себе та відбудувати своє майбутнє - Блінкен


Державний секретар Ентоні Блінкен, архівне фото. 
Державний секретар Ентоні Блінкен, архівне фото. 

З нагоди 500-го дня війни в Україні Держдепартамент США оприлюднив заяву, в якій запевнив, що Сполучені Штати залишаються відданими допомозі Україні захистити себе та відбудувати своє майбутнє.

«П'ятсот днів тому, 24 лютого 2022 року, російський уряд розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Поки Кремль намагається підпорядкувати Україну, захопити її землю, повалити її демократично обраний уряд, дух народу України залишається незломленим, а Сполучені Штати залишаються відданими допомозі Україні захистити себе та відбудувати своє майбутнє», - йдеться в заяві державного секретаря Ентоні Блінкена, оприлюдненій на сайті зовнішньополітичного відомства. Блінкен нагадав, що щодня народ України демонструє свою стійкість і єдність у захисті від жорстоких, невпинних нападів Москви.

«Перед обличчям величезних труднощів народ України надихає світ, нагадуючи нам про важливість дотримання принципів Статуту ООН», - додав він.

Держсекретар наголосив, що російський уряд залишається єдиною перешкодою для справедливого і тривалого миру в Україні.

«Сполучені Штати продовжуватимуть накладати серйозні витрати на російський уряд через санкції, експортний контроль та інші заходи, які вплинуть на здатність Кремля вести війну, і ми продовжуватимемо сприяти притягненню до відповідальності за порушення міжнародного права. Ми будемо підтримувати Україну — разом із нашими союзниками та партнерами — стільки, скільки буде потрібно, надаючи безпекову, економічну та іншу допомогу Україні, щоб Україна могла продовжувати захищати себе та займати найсильнішу позицію за столом переговорів, коли приходить час», – запевнив держсекретар Блінкен.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG