Спеціальні потреби

Відповідальність за страждання сирійського народу несе Росія – опозиція


Під час візиту до Москви керівник провідного сирійського опозиційного об’єднання піддав Росію гострій критиці за її позицію щодо конфлікту, який точиться у Сирії.

Виступаючи на прес-конференції через кілька годин після завершення переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, керівник Сирійської національної ради Абдельбасет Сейда заявив, що «сирійський народ страждає через Росію, через позицію, яку вона зайняла, через її вето в Раді Безпеки ООН».

Сейда також зазначив, що опозиція вимагає «відставки всіх представників правлячого режиму у Сирії і, що вона не готова до діалогу з режимом, поки від влади не відійде президент Башар аль-Асад.

Росія виступає проти міжнародного втручання в конфлікт у Сирії внаслідок якого, за твердженням активістів, загинуло понад 17 тисяч людей. Росія використовує своє право вето в Раді Безпеки для блокування пропонованих резолюцій з осудом режиму президента Асада.

У середу, Лавров знову підтвердив позицію Росії щодо Сирії. Він заявив, що як уряд країни, так і опозиція мусять припинити кровопролиття і, що сирійський народ мусить вирішувати майбутнє своєї країни.

За повідомленням дипломатів, у вівторок Росія, яка є найближчим союзником Асада, розповсюдила новий проект резолюції Ради Безпеки ООН, у якому закликається до продовження на три місяці мандату місії спостерігачів ООН у Сирії. Пропозиція передбачає розширення міжнародної місії, без застосування будь-яких санкцій до влади Сирії.

Рада безпеки має ухвалити рішення про майбутнє місії спостерігачів ООН у Сирії 20 липня, після закінчення її дотеперішнього мандату. Росія і Китай блокували всі попередні пропоновані резолюції ООН щодо Сирії.

Міжнародний посланець у Сирії Кофі Аннана розповість членам Ради Безпеки ООН про зусилля для відродження надії на мирне врегулювання конфлікту. Протягом останніх днів, Аннан провів переговори в справі кризи зі сирійськими, іранськими та іракськими лідерами.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG