Спеціальні потреби

Трамп приписав собі успіх у боротьбі з ІДІЛ


Президент Дональд Трамп
Президент Дональд Трамп

Президент Трамп у вівторок приписав собі успіх у тривалій кампанії проти бойовиків «Ісламської держави», заявивши в інтерв’ю радіо-ведучому, що він «повністю змінив ставлення військових сил США».

«Наш успіх залежав від людей, яких я туди відправив, і від правил ведення воєнних дій. Ми дотепер не воювали, щоб виграти. Ми воювали, щоб бути політично коректними», - сказав Трамп ведучому Крису Пленту, - явно маючи на увазі стратегію попередньої адміністрації Обами.

Президент Трамп зробив таку заяву саме в день, коли бойовиків ІДІЛ було витіснено із столиці їх самопроголошеного халіфату, сирійського міста Ракка.

Трамп визначив боротьбу з «Ісламською державою» одним із ключових компонентів його минулорічної президентської передвиборчої кампанії, аргументуючи, що екс-президент Обама занадто «м’яко» ставився до цього терористичного угруповання і, що кандидат від демократів Гілларі Клінтон продовжувала б таку політику. На посаді президента, Трамп надав військовим командувачам на полі бою певну автономію, що, на його погляд, покращило їх ефективність.

«Я повністю змінив правила ведення воєнних дій. Я повністю змінив наші збройні сили. Я повністю змінив ставлення військових, і вони чудово виконали своє завдання. Так, бойовики ІДІЛ здаються. Вони капітулюють. Вони залишають поле бою. Цього ми раніше ніколи не бачили», - заявив Трамп.

«А чому це?», - запитав ведучий Плент.

Бо президентом тоді не був Трамп. Це велика різниця. Велика різниця, коли подивитися на наші військові сили сьогодні», - відповів президент США.

Дивіться також: Як австрійські вибори можуть вплинути на Україну?

Як австрійські вибори можуть вплинути на Україну? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG