Спеціальні потреби

Трамп проводить кампанію в Північній Кароліні без головного кандидата в губернатори від республіканців


Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на мітингу у Вілмінгтоні, Північна Кароліна
Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на мітингу у Вілмінгтоні, Північна Кароліна

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повернувся до Північної Кароліни в суботу, який і демократи, і республіканці вважають все більш критичним для перемоги в листопаді.

Але колишній президент проводив кампанію у Вілмінгтоні без заступника губернатора штату Марка Робінсона, нині кандидата в губернатори від Республіканської партії, та одного з головних представників колишнього президента в штаті, після повідомлення CNN про його ймовірні публікації на дошці оголошень порнографічного сайту.

Робінсон заперечив написання публікацій, які містять непристойні та расистські коментарі, заявивши в четвер, що його не змусять вийти з перегонів через "непристойну таблоїдну брехню".

Виглядає, що кампанія Трампа дистанціювалася від Робінсона після повідомлення CNN, яке AP не перевірило незалежно. У заяві для AP представники кампанії заявили, що Трамп "зосереджений на тому, щоб перемогти на виборах і врятувати цю країну", і назвали Північну Кароліну "важливою частиною цього плану", не згадуючи Робінсона.

У березні Робінсон переміг на попередніх виборах губернатора від Республіканської партії, але в кількох останніх опитуваннях він поступався кандидату від Демократичної партії Джошу Стайну, генеральному прокурору штату. Представники республіканців штату підтримали Робінсона, чиє рішення продовжити передвиборчу кампанію може загрожувати перспективам республіканців в інших ключових перегонах, включаючи кампанію Трампа в штаті, в якому він раніше двічі перемагав.

Демократи скористалися нагодою вказати на зв’язки Трампа з Робінсоном, за допомогою рекламних щитів, на яких вони зображені разом, а також у новій рекламі від кампанії віцепрезидентки Камали Гарріс, яка висвітлює зв’язки цих кандидатів від Республіканської партії, а також підтримку Робінсоном загальнодержавної абсолютної заборони абортів.

Мітинг просто неба

Перший мітинг Трампа просто неба після другої ймовірної спроби його вбити відбувся в аеропорту Вілмінгтона, де на крані висів великий американський прапор, а під ним стояли сотні стільців для кількості глядачів. Куленепробивне скло оточувало зону на сцені - новий запобіжний захід для відкритих майданчиків, який Секретна служба запровадила після того, як куля зачепила вухо Трампа під час мітингу в Батлері, штат Пенсільванія.

Чарлі Кімбол, 46-річний колишній будівельник із Бурго відкидає звинувачення проти Робінсона як "фейкові новини".

"Це його особисте життя. Кому це цікаво? – сказав Кімбол. - Це все чутки. … Це неправда. Це все припущення. Де доказ?"

Республіканці перемагали у Північній Кароліні на всіх загальних виборах з 1976 року, за винятком одного, коли Барак Обама переміг у штаті в 2008 році. Трамп переміг там в обох своїх попередніх кампаніях, але менш ніж на 1,5 відсотка випередив демократа Джо Байдена в 2020 році, що є найменшим відривом, коли Трамп переміг у штаті. Частково тому демократи вважають, що можуть перемогти цієї осені у цьому штаті.

У зв’язку з тим, що цього листопада виборів у Сенат штату не буде, вибори на посаду губернатора в Північній Кароліні стали головною гонкою, окрім загальних виборів. Робінсон став головним представником кампанії Трампа в штаті та часто присутній на заходах передвиборчої кампанії, з’являючись із кандидатом на заході минулого місяця. Трамп давно хвалив Робінсона, називаючи його "Мартіном Лютером Кінгом на стероїдах".

Підтримуючи Робінсона перед внутрішньопартійними виборами кандидата в губернатори республіканськими губернаторськими від республіканців, Трамп додав: "Я вважаю, що ти кращий за Мартіна Лютера Кінга. Мені здається, ти Мартін Лютер Кінг, помножений на два".

Боротьба за штат

Гарріс і Трамп неодноразово відвідували Північну Кароліну, підкреслюючи важливість цього штату. Після виходу Байдена з перегонів у липні Трамп провів там свій перший масштабний мітинг, повністю зосередившись на Гарріс.

Вілмінгтон розташований в огрузі Нью-Гановер, який Байден виграв у 2020 році. Але його перевага над Трампом в окрузі була однією з найнижчих у штаті.

55-річна Джулія Новотні з Вілмінгтона каже, що підтримала Трампа попри свої попередні застереження через звинувачення у сексуальному насильстві проти жінок, які він заперечує.

"Він стильний, він джентльмен, він добре виглядає в костюмі, і він має сильні цінності, — каже Новотні. — Кожен робить помилки, і робив він це чи ні, я не знаю, але знаєте що? Дайте йому спокій. Він хороша людина. Він хоче змінити цю країну. Наша країна в бруді, і єдина людина, яка витягує нас звідти, це Дональд Трамп".

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG