Спеціальні потреби

Ілон Маск підтримав Трампа, після замаху на експрезидента


Ілон Маск є найбагатшою людиною у світі, зі статком приблизно 252 мільярди доларів, згідно з червневим рейтингом Forbes
Ілон Маск є найбагатшою людиною у світі, зі статком приблизно 252 мільярди доларів, згідно з червневим рейтингом Forbes

Американський мільярдер та найбагатша людина світу за версією Forbes Ілон Маск висловив підтримку експрезиденту США та кандидату на американських президентських виборах Дональду Трампу.

Після замаху на експрезидента Дональда Трампа американський мільярдер Ілон Маск офіційно підтримав його кандидатуру на президентських виборах цього року.

"Я повністю підтримую президента Трампа і сподіваюсь на його швидке одужання", - написав Маск на своїй сторінці у мережі X.

На момент публікації цієї статті цей пост отримав 204 мільйони переглядів та отримав 411 тисяч репостів, що зробило його найпопулярнішим у соціальній мережі на тему замаху на колишнього президента, вказує Грем Брукі, віцепрезидент Атлантичної Ради.

Видання Wall Street Journal написало, що Ілон Маск планує надсилати щомісяця по 45 мільйонів доларів комітету політичної дії (PAC), який підтримує Дональда Трампа. Cам Маск, як видається, висміяв повідомлення, супроводивши інформацію журналістів у соцмережі X підписом "Fake Gnus"

У своїх наступних постах Ілон Маск порівнював Трампа із "жорстким" Теодором Рузвельтом (26-й президент США - ред.), а також критикував за неналежне виконання своєї роботи Секретну службу, яка охороняє Трампа. Зокрема натякав на те, що недоречно брати в охорону жінок.

"Мати маленьку людину для прикриття великого чоловіка – це все одно, що замаленькі Speedo (плавки - ред.) на пляжі – не прикривають предмет", - написав Маск в соцмережі.

Пізніше додав, що така людина, як "Брієнна з Тарта (героїня серіалу "Гри престолів") підійшла б".

Інший мільярдер та власник хедж-фонду Біл Акман також підтримав Дональда Трампа, після замаху на життя експрезидента.

"Байден слабшає, а Трамп – сильнішає. Вибори, швидше за все, стануть переконливою перемогою Трампа, і це добре. Маючи за плечима значну більшість, Трамп зможе найняти найкращих талантів для своєї адміністрації, і він буде більш ефективним на посаді, не відволікаючись на напружені вибори. Із менш розділеною країною він зможе виконувати свої обов'язки більш ефективно", - написав на своїй сторінці в мережі X Акман.

Раніше і Біл Акман, і Ілон Маск, як вони заявляли були прихильниками Демократичної партії. Дональда Трампа також підтримали ряд інших бізнесменів, зокрема венчурні інвестори Девід Сакс та Шон Макгуайер, співзасновник PayPal Пітер Тіль і мільйонер Карл Ікан.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG