Спеціальні потреби

"Це – не капітуляція. Моя стратегія полягає в тому, щоб врятувати життя" – Трамп перед зустріччю з Зеленським


У Нью-Йорку відбулася зустріч кандидата в президенти від Республіканської партії, експрезидента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського. Нью-Йорк, 27 вересня, 2024 року.
У Нью-Йорку відбулася зустріч кандидата в президенти від Республіканської партії, експрезидента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського. Нью-Йорк, 27 вересня, 2024 року.

Колишній президент і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не вважає свою стратегію щодо закінчення війни, яку Росія розв'язала проти України, "капітуляцією".

Про це він сказав репортерам у Нью-Йорку вранці у п'ятницю перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським.

"Це – не капітуляція. Моя стратегія полягає в тому, щоб врятувати життя. Я хочу врятувати життя. Мільйони людей мертві, на мільйони більше, ніж вони навіть думають. І це не моя битва, але це боротьба за порятунок людства" – сказав Трамп і додав, що "це страшна війна, якої б ніколи не було", якби Трамп був президентом.

Він повторив свою тезу про те, що зможе швидко досягти мирної угоди між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.

На запитання кореспондентки Голосу Америки Ірини Соломко щодо очікувань від зустрічі Трамп відповів:

"У нас дуже хороші стосунки, і у мене також дуже хороші стосунки, як ви знаєте, з президентом Путіним. І я думаю, якщо ми виграємо, я думаю, що ми вирішимо це дуже швидко".

Напередодні під час зустрічі з президентом Зеленським у Білому домі у Вашингтоні віцепрезидентка та кандидатка у президенти США Камала Гарріс сказала, що у її країні "дехто хоче змусити Україну відмовитися від значної частини її суверенної території, хто вимагатиме від України прийняти нейтралітет і відмовитися від безпекових відносин з іншими країнами".

"Ці пропозиції такі ж, як і пропозиції Путіна, і скажімо прямо — це не пропозиції миру. Натомість це пропозиції капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним", – сказала Гарріс у четвер під час спільної пресконференції з президентом Зеленським у Білому домі.

Гарріс додала, що ніщо про закінчення цієї війни не може бути вирішено без України.

Раніше цього тижня, як повідомляв Голос Америки, на передвиборчому мітингу в штаті Джорджія Трамп висміяв часті заяви президента США Джо Байдена про те, що США підтримуватимуть українські Збройні сили, доки Київ не переможе у війні.

Трамп наполягав на тому, що США повинні припинити підтримку України, за його словами, "вийти", хоча він не уточнив, як він буде вести переговори про припинення участі США у допомозі Україні.

Також представник виборчого штабу Трампа заявив у вівторок, що кандидат від Республіканської партії не зустрічатиметься цього тижня з президентом України Володимиром Зеленським, який брав участь у відкритті Генеральної Асамблеї ООН та зустрічався з президентом США Джо Байденом і віцепрезиденткою та кандидаткою у президенти Камалою Гарріс.

Перед поїздкою до США президент Зеленський заявив, що планував зустрітися з обома кандидатами у президенти, щоб презентувати їм свій "План перемоги" України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG