Спеціальні потреби

Американські й канадські винищувачі перехопили бомбардувальники Росії та Китаю неподалік Аляски


Ілюстративне фото. Бомбардувальник ВПС РФ Ту-95. Росія використовує ці літаки для запусків ракет Х-101 по Україні. AP Photo
Ілюстративне фото. Бомбардувальник ВПС РФ Ту-95. Росія використовує ці літаки для запусків ракет Х-101 по Україні. AP Photo

Американські і канадські винищувачі NORAD перехопили два російські бомбардувальники ТУ-95 і два китайські бомбардувальники H-6, які діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски. Інцидент стався 24 липня.

Літаки Росії та КНР залишалися в міжнародному повітряному просторі і не входили в суверенний повітряний простір Америки чи Канади, повідомляє NORAD, Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки. Ця діяльність Росії та КНР у зоні ППО Аляски не розглядається як загроза, й американські та канадські сили продовжать відстежувати діяльність супротивників поблизу Північної Америки.

NORAD — унікальне двонаціональне командування між Сполученими Штатами та Канадою. NORAD використовує багатошарову захисну мережу із супутників, наземних і бортових радарів і винищувачів у безперебійній сумісності для виявлення та відстеження літаків та інформування про відповідні дії, нагадали у командуванні.

Тим часом Міністерство оборони Росії повідомило 25 липня, що воно підняло винищувач Су-27 для супроводу двох британських винищувачів Typhoon і літака-розвідника RC-135 над Чорним морем. За даними Кремля, після наближення російського винищувача британські літаки відвернулися від російського кордону.

Днями, як повідомляв Голос Америки, два бомбардувальники B-52H ВПС США прибули на румунську авіабазу Михайло Когальнічану для участі у спільних маневрах із європейськими союзниками НАТО. Під час польоту в міжнародному повітряному просторі відповідно до міжнародного права, бомбардувальники були перехоплені двома російськими винищувачами над Баренцевим морем.

У статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG