Спеціальні потреби

Юлія Тимошенко повернулася до України


Юлія Тимошенко повернулася до України
Юлія Тимошенко повернулася до України

Лідер опозиції Юлія Тимошенко повернулася із Брюсселя, де під час зустрічей із керівниками інституцій ЄС піддала гострій критиці євроінтеграційні зусилля та політичний курс української влади. Екс-прем’єр переконувала чиновників, що керівництво України лише симулює європейський вибір, насправді не виконуючи плани співпраці, зокрема й щодо підготовки та укладення з Євросоюзом угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

«З сімдесяти пунктів порядку денного асоціації з ЄС виконано лише сім. Янукович симулює європейський вибір. Янукович має обрати куди йти – у зону вільної торгівлі з ЄС чи у Митний союз з РФ. Це взаємовиключні речі» – цитує Тимошенко партійний сайт.

На думку екс-прем’єрки, у Європі за рік правління Віктора Януковича встигли змінити ставлення до української влади. Мовляв, зрозуміли, що президент веде країну у зворотному від ЄС напрямку:

«Моє враження, що перші місяці після зміни влади в Україні європейські лідери ще мали надію, що в Україні мають бути проведені справжні реформи. Зараз вони зняли рожеві окуляри – вони добре бачать, що відбувається в Україні: згортання демократії і паростки авторитаризму. Сьогодні європейські політики вже не є людьми, які мають ілюзії щодо цього», – заявила Тимошенко після зустрічі з президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком.

Вона каже, що в ЄС запросили українську опозицію до участі у переговорах про укладення угоди про асоціацію і висловила готовність приєднатися до цього процесу.

У провладній коаліції водночас назвали заяви опонентів дивними і непатріотичними. Перший заступник голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції регіонал Володимир Вечерко закликав лідера БЮТ не радіти невдачам влади:

«На даному етапі сторони роблять все можливе для якомога швидшого просування порядку денного асоціації України з ЄС. Можливо, ефективність була б вищою, якби не ряд стримуючих чинників, спричинених діями попередньої влади», – зазначив депутат. Він також підкреслив, що влада прагне вже цього року підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом і закликав опозицію до партнерства в питаннях євроінтеграції:

«Ми маємо пліч-о-пліч працювати на інтереси держави, а не як діти у садку радіти помилкам одне одного. Має бути спільна мета, і на шляху її досягнення потрібно надати перевагу принципам партнерства, а не конкуренції» – наводить слова депутата його прес-служба.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG