Спеціальні потреби

Нічні ракетні удари по Україні – двоє цивільних загинуло на Харківщині


Верховний комісар ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Філіппо Гранді (праворуч) відповідає на запитання, стоячи біля житлового будинку в Харкові, Україна, у середу, 17 липня 2024 року, який постраждав від російської бомби. (AP)
Верховний комісар ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Філіппо Гранді (праворуч) відповідає на запитання, стоячи біля житлового будинку в Харкові, Україна, у середу, 17 липня 2024 року, який постраждав від російської бомби. (AP)

Російські безпілотники та ракети завдали вночі ударів по Україні, убивши двох цивільних і вразивши енергетичні об’єкти та залізничну інфраструктуру по всій країні, повідомили офіційні особи в суботу.

Голова Харківської області Олег Синєгубов заявив, що ракети «Іскандер» влучили в об'єкт інфраструктури в невеликому містечку Барвінкове на північному сході країни, в результаті чого загинули двоє людей і ще троє були поранені.

Він не повідомив подробиць про об'єкт, але повідомив у Telegram, що внаслідок удару також постраждали понад 50 житлових будинків, адміністративних і комерційних будівель.

Військово-повітряні сили України заявили, що російські сили випустили чотири балістичні ракети "Іскандер" під час нічної атаки. Українській ППО не вдалося їх збити.

Протиповітряна оборона збила 13 із 17 російських безпілотників над п'ятьма регіонами на сході, півночі та в центрі країни, повідомили у ВПС.

Національний мережевий оператор "Укренерго" повідомив, що дрони атакували об’єкти розподілу електроенергії в центральній Полтавській області, у Сумській області на північному сході та на півночі Чернігівської області.

"Укренерго" ввело аварійне відключення електроенергії для промислових і побутових споживачів у Полтавській та Чернігівській областях, повідомляється в месенджері Telegram.

Російські війська посилили ракетні та безпілотні атаки на українську енергетичну інфраструктуру з березня, вивівши з ладу близько половини доступної генерації електроенергії та змусивши мільйони людей залишатись без світла.

Українська залізниця повідомила, що внаслідок нічних нападів у деяких частинах Харківської області було пошкоджено залізничну інфраструктуру та ненадовго затримано деякі пасажирські поїзди.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG