Спеціальні потреби

США намагаються зупинити потік до країни незаконних дітей-мігрантів


Міністр внутрішньої безпеки США Джей Джонсон закликав батьків з країн Центральної Америки не відправляти в США дітей, які стають частиною зростаючого потоку незаконного перетину американського кордону малолітніми мігрантами без супроводу дорослих.

Проте влада США також заявляє, що направила всі ресурси, у тому числі виділили три військові бази, щоб забезпечити нормальним житлом дітей, які незаконним шляхом прибули в країну.

З жовтня по травень американський кордон самостійно перетнули понад 47 000 дітей, переважно з країн Центральної Америки – Гондурасу
Гватемали і Сальвадору. Як розповів міністр внутрішньої безпеки на прес-конференції, це майже вдвічі більше, ніж за попередні 12 місяців.

Хоча влада США пов'язує приплив мігрантів з бідністю і загостренням насильства в Центральній Америці, Джонсон спробував донести до батьків, що їхні діти не зможуть отримати можливість залишитися в США відповідно до імміграційної реформи, яку розглядає Конгрес.

«Ті, хто перетинає наші кордони сьогодні, в тому числі і діти, не підпадають під дію цього законопроекту, що передбачає шлях до отримання громадянства», - пояснив він. «Я також хотів би підкреслити, що затримані на кордоні іммігранти є першочерговими кандидатами на депортацію. Це пріоритет нашого імміграційного законодавства, незалежно від віку».

Адміністрація Обами розпорядилася віддати базу армії США в Оклагомі, авіабазу Лакленд в Техасі і військово-морську базу в окрузі Вентура в Каліфорнії під тимчасове житло для сотень дітей-мігрантів, які незаконно перетнули американський кордон.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG