Спеціальні потреби

Обама: сексуальне насильство в армії підриває її ефективність


Президент Обама і голова Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Майкл Демпсі
Президент Обама і голова Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Майкл Демпсі
Президент Барак Обама в четвер сказав, що, за словами начальників штабів ЗС США, їм «соромно» за те, що спроби покласти край сексуальному насильству у збройних силах країни виявилися безуспішними.

Президент заявив про це на зустрічі в Білому домі з міністром оборони Чаком Гейґелом, головою Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Мартіном Демпсі та іншими військовими лідерами.

Президент доручив їм очолити заходи, скеровані на викорінення проблеми сексуальних домагань.

«Вони стурбовані і обурені цим», - заявив Обама, маючи на увазі військове керівництво. Президент пообіцяв використати всі можливі засоби, щоб звести нанівець практику, яка, за його словами, підриває довіру до армії, настільки необхідну для її ефективності.

Посилення уваги до даної проблеми відбулося після недавніх повідомлень про зловживання, і доповіді Пентагону, в якій вказано на те, що до 26 тисяч військовослужбовців, можливо, піддалися сексуальному насильству минулого року.

Раніше начальник штабу сухопутних військ США визнав, що спроби викорінити випадки сексуального домагання у військах закінчилися невдачею.

Генерал Рей Одієрно виступив з публічним зверненням до всіх солдатів, в якому зазначив, що «фундамент, на якому ґрунтується довіра» між солдатами та їхніми лідерами, похитнувся в результаті недавньої низки випадків неналежної поведінки.

За його словами, протягом майже 12 років військових дій сухопутні війська демонстрували свою компетентність і мужність. «Але сьогодні армія не може впоратися з випадками сексуального насильства та сексуального домагання», - зазначив він.

У четвер представники сухопутних військ повідомили, що керівник програми в справі боротьби з сексуальним насильством у Форт-Кемпбеллі, штат Кентуккі, був звільнений зі своєї посади після того, як був арештований в результаті побутової сварки зі своєю колишньою дружиною.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG