Спеціальні потреби

Поширені проблеми з поштою США можуть ускладнити голосування, кажуть посадовці виборчої системи


Архівне фото: Співробітник поштової служби США доставляє пошту в Нортбруку, штат Іллінойс, 3 червня 2024 р. Представники виборчої комісії в США попереджають, що проблеми з доставкою пошти можуть позбавити виборців виборчих прав на майбутніх президентських виборах.
Архівне фото: Співробітник поштової служби США доставляє пошту в Нортбруку, штат Іллінойс, 3 червня 2024 р. Представники виборчої комісії в США попереджають, що проблеми з доставкою пошти можуть позбавити виборців виборчих прав на майбутніх президентських виборах.

Посадовці виборчих комісій штатів та на місцях в середу попередили, що проблеми з поштовою системою країни можуть позбавити виборців права голосувати на майбутніх президентських виборах, Вони заявили, що Поштова служба США USPS не виправила недоліки.

У листі посадовці повідомили, що цього року, включно з щойно завершеними внутрішньопартійними виборами, надіслані поштою бюлетені з вчасно проставленими поштовими штемпелями, місцеві виборчі комісії отримували через кілька днів після кінцевого терміну підрахунку голосів.

Вони також зазначили, що належним чином адресована передвиборча пошта поверталася до них як така, що не підлягає доставці, і ця проблема може автоматично переводити виборців у неактивний статус не з їхньої власної вини, потенційно створюючи хаос, коли ці виборці з’являються, щоб проголосувати.

Посадовці також заявили, що неодноразові звернення до Поштової служби для розв'язання проблеми не дали результатів і що характер проблем вказує, що це "не одноразові помилки чи проблеми з конкретними об’єктами. Натомість це демонструє загальну відсутність розуміння та забезпечення дотримання політики USPS своїми співробітниками".

Лист до начальника пошти США Луїса Деджоя надійшов від двох груп, які представляють Керівництво виборчих комісій у всіх 50 штатах.

"Ми не помітили покращення або узгоджених зусиль, щоб усунути наші проблеми, — сказали вони Деджою. — Ми просимо вас вжити негайних і відчутних коригувальних заходів для розв'язання поточних проблем з виборчою поштою, – додали вони. — Якщо цього не зробити, це ризикує обмежити участь виборців і довіру до виборчого процесу".

"Готові доставити"

Поштова служба в середу повторила запевнення Деджой, що вона має хороші можливості для швидкої доставки виборчої пошти, незважаючи на модернізацію мережі, яка спричинила певні збої в доставці.

За словами посадовців, пошта в середньому доставляється за 2,7 дня.

Проте Поштова служба закликає виборців не зволікати. "Ми готові доставити. Ми досягли успіху в 2020 році, доставивши історичну кількість бюлетенів поштою; також у 2022 році і зробимо це знову в листопаді 2024 року", — заявила Адрієнн Маршалл, директорка відділу виборчої пошти та державних служб.

Національна асоціація державних секретарів і Національна асоціація виборчих комісій штатів заявили, що виборчі комісії "майже в кожному штаті" отримують своєчасно надіслані бюлетені вже після дня виборів і з затримкою понад трьох-п’яти робочих днів - строк який USPS називає стандартом для доставки пошти першого класу.

Лист надійшов менш ніж через два тижні після того, як Деджой заявив в інтерв’ю, що Поштова служба готова впоратися з потоком бюлетенів поштою, який очікується в рамках президентських виборів у листопаді цього року.

Колишній президент США Дональд Трамп продовжує сіяти сумніви щодо виборів у США, неправдивими заявами про свою перемогу у 2020 році. Того року, на тлі глобальної пандемії, представники виборчих комісій повідомили, що відправили поштою трохи більше 69 мільйонів бюлетенів, що значно більше, ніж чотири роки тому.

Хоча ймовірно, що зараз ця кількість буде меншою, багато виборців перейшли на голосування поштою. І демократи, і республіканці доклали зусиль, щоб спонукати прихильників голосувати достроково, особисто або поштою, щоб "забезпечити" собі голоси до дня виборів 5 листопада.

Чиновники в сільських штатах роками критикували поштову службу, яка об’єднала центри обробки пошти, щоб скоротити свої витрати та фінансові втрати.

Держсекретар штату Канзас Скотт Шваб, колишній президент Національної асоціації державних секретарів, нещодавно надіслав свого листа Деджою. За його словами, майже 1000 бюлетенів з первинних виборів у його штаті 6 серпня не вдалося підрахувати, оскільки вони надійшли занадто пізно або без поштових штемпелів — і продовжує надходити більше.

"Наразі Pony Express більш ефективний", — написав Шваб на платформі соціальних мереж X наприкінці серпня.

Шваб та інші представники канзаських виборчих органів також заявили, що деякі бюлетені надходять вчасно, але без поштових штемпелів, через що вони не підраховуються відповідно до законодавства Канзасу.

Більше того, Шваб сказав Деджою, місцеві поштові клерки повідомили представникам виборчих органів, що вони не можуть додати поштові штемпелі пізніше, навіть якщо зрозуміло, що поштова служба обробила бюлетень до кінцевого терміну надсилання.

Шваб виступає за використання місцевих скриньок для завчасного голосування, що суперечить точці зору інших республіканців, які бездоказово припускали, що такі скриньки можуть бути джерелами шахрайства. Шваб давно стверджує, що кидати бюлетень у скриньку надійніше, ніж відправляти поштою США.

"Тримайте свій бюлетень якомога далі від федерального уряду!" - порадив він виборцям у дописі на X після внутрішньопартійних виборів у серпні.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG