Спеціальні потреби

Джей Ді Венс розповів, як може завершитись війна РФ в Україні


Джей Ді Венс балотується на посаду віцепрезидента США від Республіканської партії в команді колишнього президента США Дональда Трампа.
Джей Ді Венс балотується на посаду віцепрезидента США від Республіканської партії в команді колишнього президента США Дональда Трампа.

Напарник колишнього президента США Дональда Трампа, кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії Джей Ді Венс розповів, як саме, на його думку, може завершитись війна Росії проти України.

"Гадаю, як це виглядатиме: Трамп сяде [за стіл перемовин] і скаже росіянам, українцям, європейцям: "Ви маєте зрозуміти ... Що означатиме мирне врегулювання. Можливо, це виглядатиме так, що теперішня лінія демаркації між Росією та Україною стане чимось на кшталт демілітаризованої зони", - сказав Венс в середу в програмі The Shawn Ryan Show.

Демілітаризована зона має бути укріплена, щоб "росіяни не вдерлись знову". Україна, каже Венс, муситиме зберігати нейтралітет, не приєднуючись до НАТО.

"Політика Дональда Трампа - бути сильним, але і розумним. Вести переговори", - підсумував Венс.

Під час нещодавніх президентських дебатів кандидати в президенти США відповіли на питання про те, як, на їхню думку, має завершитись війна в Україні.

Трамп наголосив, що зможе завершити війну навіть до того, як стане президентом.

"Я вважаю, що в інтересах США - закінчити цю війну, просто закінчити її, домовитися про угоду, тому що ми повинні зупинити знищення всіх цих людських життів", - сказав під час дебатів Дональд Трамп, який, однак, заперечив критику кандидатки в президенти від Демократичної партії Камали Гарріс щодо того, що "Путін сидів би в Києві", якби Трамп втілював свою політику.

Гарріс наголосила на своїй ролі у впровадженні політики адміністрації президента США Джо Байдена в наданні оборонної допомоги Україні, створенні міжнародного альянсу на підтримку Києва.

"Реальність в тому, що йдеться про позицію Америки, якою вона має бути завжди як країна-лідер, який дотримується міжнародних правил і норм, як лідер, який демонструє силу, розуміючи, що альянси, які ми маємо в усьому світі, залежать від нашої здатності піклуватися про наших друзів і не віддавати перевагу нашим ворогам", - наголосила Гарріс.

Модератори дискусії не запитали прямо у Гарріс, чи бажає вона перемоги України, а Трамп двічі ухилився від відповіді на це запитання.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який відвідав цього тижня Україну та Польщу наголосив, що США "віддані тому, щоб Україна перемогла у цій війні".

Україна наполягає на звільненні всієї своєї території в міжнародно визнаних кордонах. Президент України Володимир Зеленський заявив цього тижня у виступі на форумі "Кримська платформа": "Україна не торгує своєю землею і не полишає своїх людей". Мирний план Зеленського з десяти пунктів передбачає повне виведення російських військ з території України у кордонах 1991-го року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG