Спеціальні потреби

"Та я його на роботу брав" - посол України у США задоволений новими профільними міністрами


Від нового уряду очікують продовження боротьби з корупцією - Вашингтон. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Від нового уряду очікують продовження боротьби з корупцією - Вашингтон. Відео

У Державному департаменті США зацікавлені організувати телефонну розмову між держсекретарем Майком Помпео та новопризначеним міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, розповів "Голосу Америки" посол України Володимир Єльченко. За його словами, у Вашингтоні хочуть зберегти позитивну динаміку у відносинах України та США після візиту Помпео до Києва, продемонструвати позитивне ставлення до змін уряду та зацікавленість у підтримці діалогу на наявному рівні.

У мене були чудові контакти з міністром оборони Загороднюком. Ми спілкувалися кожного дня телефоном.
Володимир Єльченко, Посол України в США

Єльченко розповів, що, хоча у нього були добрі і продуктивні відносини із міністрами оброни та закордонних справ, зміна очільників не має вплинути на роботу Посольства України в США. До того ж він особисто знайомий із обома новими міністрами.

«У мене були чудові контакти з міністром оборони Загороднюком. Ми спілкувалися кожного дня телефоном. Я думаю, що я і з новим міністром встановлю такі ж контакти. Тим більше він мене знаю, я його знаю. Він був представником міністерства оборони у Представництві України при ООН, я добре його пам’ятаю», - розповів він.

Єльченко пригадав, що брав на роботу у МЗС нового міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, і сказав, що вважає його дуже здібним дипломатом.

«Він дуже енергійна, молода людина, амбіційна. У нього все вийде», - сказав посол Єльченко «Голосу Америки» за лаштунками конференції «Діалог з питань безпеки США-Україна», яка була організована Центром відносин України-США, Українсько-американським фондом та Американською Радою із зовнішньої політики.

Я сподіваюся, що новий прем-міністр буде продовжувати антикорупційну кампанію, яку обіцяє президент Зеленський.
Ендрю Герріс, конгресмен

Присутній на конференції конгресмен-республіканець Ендрю Герріс, сказав «Голосу Америки», що зміна уряду є проблемою росту і що у Вашингтоні сподіваються, що новий уряд проводжуватиме політику реформ.

«Я сподіваюся, що новий прем'єр-міністр буде продовжувати антикорупційну кампанію, яку обіцяє президент Зеленський, та протистояти російській агресії як на Сході України, так і в Криму», - сказав Герріс.

Військовий експерт та президент фонду "Джеймстаун" Ґлен Говард каже, що позитивно оцінює роботу Андрія Загороднюка, який залишив посаду міністра оборони.

«Україна вперше мала насправді цивільного міністра оборони, що є дуже важливо. Йому був потрібний час, що показати справжні результати, але його інтуїція була дуже доброю, і він розумів необхідність для України мати флот», - сказав він. Зараз ми вступили у період невизначеності.

Наразі, за словами експерта, Україна вступає у період невизначеності, що не допомагає її інтересам.

«Я так розумію, що новий міністр оборони говорить англійською. Для України це великий крок уперед. Але Україні потрібна послідовність в уряді. Їй потрібний міністр оборони, який працює тривалий час, їй не потрібна зміна урядовців кожні 6 місяців. Особливо, коли ми говоримо про таку критичну роль як міністр оборони», - вважає Говард.

Більше про оцінку американськими експертами змін в уряді в Україні читайте тут.

Дивіться також: Студія Вашингтон. Конгрес США підтримав законопроект «Про підтримку релігійної свободи в Україні»

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG