Спеціальні потреби

Зеленський: Ми маємо припинити говорити, що для України членство у НАТО – це успіх


Президент України Володимир Зеленський та генсек НАТО Єнс Столтенберг під час саміту НАТО у Вашингтоні, 11 липня 2024 р. AP Photo/Jacquelyn Martin
Президент України Володимир Зеленський та генсек НАТО Єнс Столтенберг під час саміту НАТО у Вашингтоні, 11 липня 2024 р. AP Photo/Jacquelyn Martin

На спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив – сподівається, що союзники Києва ухвалять рішення дозволити удари вглиб Росії, “якщо вони хочуть перемоги України у війні з Москвою”.

“Якщо ми хочемо перемогти, то нам потрібно зняти всі обмеження”, – заявив Зеленський.

Щодо неготовності НАТО надати Україні запрошення до вступу в альянс та результатів вашингтонського саміту загалом Зеленський сказав:

"В Україні ми не думаємо про формулювання, чи наблизилися ми до НАТО, чи ні, ми думаємо про конкретні потужні кроки від потужних людей. Успіх - це коли ви не втрачаєте близьких людей, коли закінчиться війна, оце справжній успіх.

Ми маємо припинити говорити, що для України членство у НАТО - це успіх. Бо це успіх для усіх нас, бо ми посилюємо НАТО, ми сильні хлопці, у нас потужна сильна армія. І ми ведемо боротьбу проти тирана Путіна. Ось чому Україна і НАТО разом – це успіх", - сказав Зеленський.

Зеленський також подякував генсеку НАТО за усі роки співпраці, за зміцнення альянсу НАТО та за рішення про надання Україні систем ППО. Зеленський висловив сподівання, що це озброєння буде “доставлене якомога швидше, щоб зберегти якомога більше життів”.

“Ми обговорюємо, як посилити наших воїнів і надати нашому народу можливість жити нормально”, – розповів Зеленський про очікування від засідання Ради Україна-НАТО.

Зеленський додав, що українська сторона очікує на “серйозні рішення”, зокрема дозвіл “вражати російських терористів там, де вони перебувають”.

“Ми підтримуватимемо вас на незворотному шляху до НАТО”, – запевнив своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він додав: “Так, ми бачимо спробу Росії залякати нас щодо надання допомоги Україні, але насправді маємо протилежні наслідки: союзники навпаки підсилять допомогу”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Польща підтримує Україну в ударах вглиб Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:32 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG