Сирійська армія продовжує наступ на Алеппо

У неділю сирійська армія продовжила наступ на Алеппо, прагнучи відвоювати у формувань опозиції один з головних міст країни. Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що військові пообіцяли повстанцям безпечний прохід, якщо вони покинуть східну частину міста. Цьому передували бомбардування, від яких серйозно постраждали знаходяться в цьому районі лікарні. Так, принаймні 2 людей загинуло, 13 отримали поранення внаслідок авіаударів по лікарні у східному районі Алеппо.

Як повідомляє агентство Рейтер, під авіаудари російських та сирійських урядових військових сил попала найбільша лікарня у східній частині Алеппо, яка утримується анти-урядовими силами. Лікарня стала мішенню авіанападів вдруге. На лікарню скинули принаймні сім снарядів у той час, коли лікарі всередині приміщення надавали швидку медичну допомогу пацієнтам. Двоє пацієнтів, за даними рятівників, загинуло, принаймні 13 осіб отримали поранення.

«Лікарня не працює. Знесені стіни, ушкоджено обладнання та генератори. Не залишилось охоронців. Це повна темрява», - розповідає радіолог лікарні.

Атаку відразу засудили Франція та Німеччина. Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Айро сказав, що артобстріл медичних приміщень та персоналу є військовим злочином і додав, що «винні будуть нести відповідальність». «Бомбардування Алеппо повинно нарешті припинитись! Ті, хто хочуть знищити терористів, не нападають на лікарні», - у своєму твіттері написав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Сирійська обсерваторія прав людини повідомляє, що в Алеппо залишилось 30 лікарів, у східній частині Алеппо нині залишилось 300 тисяч мешканців. В інших районах утриманого анти-урядовими силами східного Алеппо від авіаударів в суботу загинуло принаймні 20 людей, в тому числі 6 людей.