Гарріс проводить співбесіди з претендентами на посаду віцепрезидента, рішення буде прийнято найближчим часом

Віцепрезидентка США Камала Гарріс у неділю провела співбесіди з ще трьома можливими кандидатами у віцепрезиденти від Демократичної партії та незабаром може визначитися, хто буде її партнером у змаганнях з колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом та кандидатом у віцепрезиденти Джей Ді Венсом на виборах у листопаді.

Гарріс проводить зустрічі з губернатором Міннесоти Тімом Волцом, губернатором Пенсильванії Джошем Шапіро та сенатором від Аризони Марком Келлі у Військово-морській обсерваторії у Вашингтоні, її віцепрезидентському особняку. У п'ятницю вона зустрілася з іншим можливим напарником на перегонах, міністром транспорту Пітом Буттиджечем, а також розглядає кандидатури двох інших губернаторів - Дж. Б. Прітцкера з Іллінойсу та Енді Бешира з Кентуккі.

Помічники Гарріс описали особисті зустрічі як «тест на хімію», який дає їй можливість оцінити її особисті стосунки з можливими напарниками, яких вона вже в тій чи іншій мірі знає.

Стратегиня від Демократичної партії Донна Бразіл розповіла в ранковій програмі ABC «Цього тижня», що Гарріс обере свого напарника «пізніше сьогодні». Бразіл сказала, що Гарріс вибиратиме з групи «талановитих людей, деякі, мабуть, кращі за інших». «Я знаю, що вона зробить дійсно хороший, історичний вибір», - запевнила стратегиня.

Представники кампанії Гарріс заявили, що потім вона планує розпочати тур сімома штатами разом зі своїм напарником, який розпочнеться у вівторок у Філадельфії.

Це шосте за величиною місто країни та ключовий оплот демократів у Пенсильванії, штаті, який і Гарріс, і Трамп вважають вирішальним у їхній боротьбі за президентське крісло.

Вибір напарника Гарріс відбувається в надзвичайно короткий термін, оскільки ще два тижні тому тому вона сама балотувалася за переобрання на посаді віцепрезидентки у тандемі з президентом Джо Байденом. Але Байден після невдалого виступу в дебатах з Трампом наприкінці червня та падіння його рейтингів завершив свою кампанію та підтримав Гарріс.

Демократи швидко підтримали кампанію Гарріс, і вона стане першою темношкірою жінкою та першою індійською жінкою, яка балотуватиметься на президентських перегонах від великої політичної партії США.

До завершення своєї кампанії Байден відставав від Трампа в національних опитуваннях приблизно на шість процентних пунктів, але Гарріс швидко навіть випередила Трампа або трохи випередила його, залежно від опитувань.

Вибори відбудуться 5 листопада, і багато питань залишаються невизначеними, зокрема те, чи будуть Гарріс і Трамп дебатувати.

Трамп і Байден повинні були зустрітися вдруге 10 вересня на ABC News, знову без живої аудиторії, як це було під час зустрічі Байдена і Трампа 27 червня.

Тепер Трамп відмовився від цих дебатів, хоча Харріс каже, що вона прийде на дебати. Трамп каже, що натомість він погодився провести дебати 4 вересня перед живою аудиторією на Fox News, консервативному каналі, який надавав йому широке та прихильне висвітлення. Гарріс відмовилась від зміни плану дебатів, який Трамп погодив із Байденом.

Дострокове голосування в деякий штатах почнеться вже наступного місяця.

Наприкінці травня колишнього президента Дональда Трампа визнали винним у фальсифікації ділових записів у 2016 році, щоб приховати виплату 130 000 доларів порнозірці за мовчання про побачення з Трампом на одну ніч десять років тому. Дональд Трамп заперечує, що це побачення мало місце.

Трамп намагається добитися скасування цього вироку, але якщо суддя Верховного суду Нью-Йорка Хуан Мерчан відхилить цю вимогу, вирок Трампу у цій справі буде винесено 18 вересня. Він може бути відправлений на випробувальний термін або засуджений до чотирьох років ув'язнення.

Тим часом обидва кандидати провели жорстокий ранній спаринг.

«Я була прокуроркою в суді. У цій ролі я мала справу з усілякими злочинцями», – сказала Гарріс, відкриваючи свою кампанію. «Хижаки, які кривдили жінок, шахраї, які обкрадали споживачів, шахраї, які порушували правила заради власної вигоди. Тож почуйте мене, коли я скажу, я знаю типаж Дональда Трампа».

Трамп регулярно навмисно неправильно вимовляє її ім’я і називає її «радикально-лівою потворою», з «низьким IQ» і «тупою».