Байден прибуде до Німеччини у п'ятницю - медіа

Президент США Джо Байден переніс свій візит до Німеччини з 12 жовтня, через угаран "Мілтон" у США

Президент США Джо Байден прибуде з одноденним візитом до Німеччини 18 жовтня. Про це джерела в німецькому уряді повідомили новинним агенціям в неділю.

Журнал Spiegel, який першим повідомив про плани, вказав, що Байден проведе зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом країни Франком-Вальтером Штайнмаєром. Йтиметься про війни в Україні та на Близькому Сході.

Байден переніс свій візит до Німеччини, який мав відбутись 12 жовтня, через ураган "Мілтон" у США. У Німеччині Байден планував зібрати лідерів країн у форматі “Рамштайн”, щоб обговорити подальшу підтримку Україн, а також зустрітись з президентом України Володимиром Зеленським.

Натомість Зеленський провів дводенний тур по столицях Європи. Європейське турне Зеленського почалося із саміту країн Південно-Східної Європи у середу 9 жовтня у Хорватії і закінчилося у п'ятницю 11 жовтня у Берліні після зустрічей у Парижі, Лондоні та Римі.

Пентагон все ще узгоджує нову дату засідання в форматі "Рамштайн".

Відповідаючи на запитання Голосу Америки, чи планують перенести засідання групи з питань оборони України, об'єднавши її з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня, у Пентагоні 9 жовтня заявили, що поки не мають остаточного рішення.

Дивіться також: Що європейці почули від Зеленського про “план перемоги” України