Білий дім про Курськ: Пам'ятайте, з цього регіону росіяни атакують Україну

Прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр проводить прес-брифінг у Білому домі.

Речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр підтвердила, що США не знали про операцію в Курській області заздалегідь, однак Адміністрація звернеться до України, щоб дізнатися про деталі та мету прориву. Про це посадовиця сказала під час брифінгу у Білому домі у середу, 7 серпня.

Жан Пʼєр відмовилася коментувати, чи застосовує Україна для цієї атаки американську зброю, однак нагадала, що політика США щодо заборони ударів поза кордоном між Україною та РФ залишається незмінною.

Дивіться також: “Росія не контролює кордон в Курську”. Західні оглядачі реагують на ймовірний український рейд через кордон

При цьому Жан Пʼєр наголосила, що Україна має право захищатися від Росії і додала, що США продовжуватимуть підтримувати Україну в її зусиллях захиститися від агресії РФ.

“Треба пам’ятати, що в цьому регіоні [Курській області — ред.] є російські війська. Вони там знаходяться, атакують з цього регіону Україну. Не можна про це забувати", - каже посадовиця.

Вона запевнила, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, поки вона захищається проти російської агресії.

"Ми продовжуватимемо це робити. А вони [українці — ред.] вживатимуть дій в межах здорового глузду, щоб захистити себе від цих атак”, — зазначила речниця Білого дому.

Раніше речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курській області, однак Вашингтон контактує з Києвом щодо цих подій.

Коментуючи журналістам події в Курській області радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі також наголосив, що українці мають "самі говорити про свої операції", а США не заохочують удари всередині Росії.

Дивіться також: Держдеп: Київ не інформував США заздалегідь про операцію в Курській області

Your browser doesn’t support HTML5

"Право на самооборону ніяк не обмежене географічно" - Клімкін про події в Курській області. Відео