У Лас-Вегасі показують електроніку майбутнього

Your browser doesn’t support HTML5

Шоломи віртуальної реальності можуть "вистрілити" у 2016-му. Відео

Те, як віртуальний світ потроху стає реальністю, можна побачити під час щорічної Міжнародної виставки побутової електроніки, що відкрилася в середу 6 січня в Лас-Вегасі. Неймовірні новинки, які з’являються на ній, як правило, стають доступними для покупців уже за три-чотири роки. Саме тому побувати тут – все одно, що зазирнути у майбутнє.

Шоломи, що переносять у віртуальну реальність, та роботи, які можуть міряти вам тиск, а коли сумно навіть – розважити. Це далеко не повний перелік новинок, які представлені на Міжнародній виставці побутової електроніки, що відбувається цими днями у Лас-Вегасі.

«На цій виставці байдуже: яку галузь ви представляєте – мода, спорт – та назвіть будь-що – тут є всі можливі тенденції й вироби, які зараз для більшості є несподіваними новинками. Але дайте їм три-чотири роки і про них вже буде знати увесь світ», – коментує засновниця компанії Living in Digital Times – Робін Раскін.

Автомобілі за кермом, яких можна перепочити й прочитати книжку, викликають особливий інтерес відвідувачів виставки. Аналітики кажуть: за такими машинами майбутнє.

«Ми вже маємо частину технологій, які є у цього автомобіля, в тих машинах, які ви бачите на дорогах. Наступним кроком стануть зустрічі аналітиків й дискусії про те, які виклики зараз перед нами стоять, і що ми можемо спробувати зробити такого, щоби завтра змінити уявлення людей про те, як виглядає автомобіль», – ділиться головний аналітик компанії IHS – Джеремі Карлсон.

Лондонські кіновиробники з фірми Visualise на виставці демонструють розроблений ними шолом віртуальної реальності. Одягнувши шолом, можна дивитися трьохсот шістдесяти градусне відео. Компанія вже знімала ролики із таким відео для зірок спорту, автовиробників, рок-гуртів і навіть туристичних агентств.

«Ми проводимо зйомки із використанням 360-градусних камер, – пояснює засновник Visualise Генрі Стюарт. – Це такі собі абсолютно круглі камери, які зафіксовані на певних позиціях. Отже ми знімаємо відео, а пізніше зшиваємо весь цей матеріал і таким чином створюємо віртуальну відео сферу, в яку користувач занурюється, коли одягає шолом».

Розробники камери знайшли їй і практичне застосування – водійську пробну проїздку. Компанії Samsung та Lamborghini разом із розробниками 360-градусної відеокамери ощасливили автомобілістів можливістю віртуально проїхатися в їх новій спортивній машині Уракан уздовж італійського узбережжя курортного міста Сорренто.

«Ми зробили відео в середині машини, аби створити відчуття ніби ви й справді пасажир. Також ми відзняли відео з вулиці в моменти, коли Уракан проноситься поряд із вами. А деякі кадри взагалі були зафільмовані з висоти пташиного польоту і коли ви їх дивитеся, ви почуваєтеся так – ніби машина проноситься десь внизу – під вами», – коментує Генрі. Стюарт також каже – їхні камери змінюють підходи до туристичної реклами. Для прикладу, команда Visualise створила відеоролик із оглядового майданчика лондонського хмарочоса, який є однією з найвищих будівель у Європі. Камери були встановлені на висоті 308 метрів і відзняли 36-годин відео, яке згодом монтажери відредагували до двох хвилин.

За останній рік на Міжнародній виставці побутової електроніки покази пристроїв, які переносять вас у віртуальну реальність зросли. Очікується, що лише цьогоріч вони будуть на 77 процентів вищими, порівняно з попереднім роком. Тоді як продажі віртуальних шоломів, взагалі мають збільшитися на цілих 500 відсотків. А отже – це значить, що в світі з’явиться більше мільйона людей, які є власниками шоломів віртуальної реальності.

Дивіться також: Ось чому молодим американцям не терпиться поволонтерити в Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Ось чому молодим американцям не терпиться поволонтерити в Україні. Відео