Медведєв: РФ не припинить продавати зброю Вірменії та Азербайджану

Дмитро Медведєв

Російський прем'єр вважає, що якби Росія відмовилася від поставок зброї в зону конфлікту, то цим зайнялися б інші країни.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв висловився за поставки зброї Азербайджану і Вірменії. В інтерв'ю на каналі «Росія 1» глава російського уряду зазначив, що, якщо б Москва відмовилася від поставок зброї в зону конфлікту, то цим зайнялися б інші держави. Медведєв вважає, що зброю купують не тільки для використання, але і щоб служити «фактором стримування».

З 2010 по 2014 роки Росія і Азербайджан уклали контракти на постачання вертольотів, зенітно-ракетних систем, танків і артилерії на суму близько чотирьох мільярдів доларів. Вірменія тільки в 2013 році закупила у Росії озброєнь на 16 мільйонів доларів, поставки включали і важкі озброєння, повідомляє ВВС. Однак в 2014 році постачань зброї Єревану не було.

5 квітня Азербайджан і Вірменія уклали перемир'я. Незабаром сторони почали звинувачувати один одного в порушеннях режиму припинення вогню.

Конфлікт в Нагірному Карабасі загострився в ніч на 2 квітня, пішли збройні зіткнення, стали наймасштабнішими за останні 22 роки. З обох сторін надходили повідомлення про загиблих і поранених.

Дивіться також: План повернення грошей Януковича є, але потрібна компетентна прокуратура

Your browser doesn’t support HTML5

План повернення грошей Януковича є, але потрібна компетентна прокуратура. Відео