Британія вперше запроваджує місцевий карантин через спалах COVID-19 у Лестері

Фахівці не мають пояснення, чому спалах стався саме у Лестері, старовинному місті в центральній Англії з населенням понад 400 тисяч

Міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Генкок оголосив запровадження карантину у місті Лестер в центральній Англії, оскільки там зареєстрували новий спалах епідемії COVID-19.

“Ми рекомендуємо, щоб мешканці Лестера по можливості не виходили з помешкань і радимо, щоб люди не в’їздили в місто та не виїздили без крайньої потреби”, - сказав напередодні міністр у парламенті.

З вівторка у місті з населенням понад 400 тисяч закрили крамниці, окрім місць, де продають харчі та ліки, а у четвер припинять навчання для більшості школярів.

Жорстока реальність у тому, що ми ще навіть не наблизилися до кінця. Багато окремих країн домоглися поступу, але на глобальному рівні пандемія прискорюється.
Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус.

Хоча в Англії 4 липня планують відновлення роботи ресторанів, пабів та готелів, у Лестері ці заклади залишатимуться закритими.

Карантин у місті діятиме принаймні два тижні і там планують значно збільшити медичне тестування на коронавірус.

Уряд оголосив про потребу схвалення нових законів, які зокрема уповноважуватимуть поліцію вимагати виконання правил карантину.

На Лестер припало 10% усіх нових випадків коронавірусу в країні, виявлених за минулий тиждень.

Але урядовці не мають простого пояснення причин спалаху заражень саме там.

ВООЗ: «Найгірше ще попереду»

У понеділок, коли британський уряд оголосив запровадження місцевого карантину в Лестері, Всесвітня організація охорони здоров’я застерегла, що пандемія COVID-19 у світі далі розростається.

“Ми всі хочемо, щоб це закінчилося. Ми усі хочемо далі жити нормально. Але жорстока реальність у тому, що ми ще навіть не наблизилися до кінця. Багато окремих країн домоглися поступу, але на глобальному рівні пандемія прискорюється”, - сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус.

Керівник ВООЗ заявив, що “найгірше ще попереду” і вказав, що у багатьох країнах досі проводиться недостатньо тестування, а випадки зараження не відстежують і не ізолюють належним чином.

За даними Університету Джонса Гопкінса у вівторок 30 червня кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі становила 10 302 867.

Кількість померлих у світі, у яких виявили коронавірус, перевищила півмільйона.

Найбільше випадків COVID-19 досі виявлено у США та у Європі, але зараз коронавірус активно поширюється в країнах Південної Америки.

Фахівці вважають, що в Африці та Південній Азії пік пандемії коронавірусу припаде на кінець липня.

Дивіться також: Як пройшов віртуальний випускний програми вивчення англійської для українських дітлахів, яку фінансує уряд США

Your browser doesn’t support HTML5

Як пройшов віртуальний випускний програми вивчення англійської для українських дітлахів, яку фінансує уряд США. Відео