Король Чарльз представив програму нового уряду, що включає підтримку вступу України до НАТО

Король Великої Британії Чарльз III у залі Палати лордів під час відкриття парламенту в Лондоні, середа, 17 липня 2024. Фото AP

У щорічній промові під час церемонії відкриття британського парламенту король Чарльз III запевнив, що новий уряд і надалі підтримуватиме Україну.

"Мій уряд продовжуватиме надавати повну підтримку Україні та її народу та намагатиметься відігравати провідну роль у наданні Україні чіткого шляху до членства в НАТО", - проголосив король Сполученого Королівства.

Цьогорічна церемонія відкриття парламенту пройшла через два тижні після виборів до законодавчого органу Великої Британії. На виборах перемогла Лейбористська партія. Вперше за 14 років уряд сформувала ліва партія. А новий прем'єр-міністр пообіцяв тісніші зв'язки з Європою.

У промові перед новим складом парламенту король пообіцяв також "перезавантажити" відносини з європейськими партнерами та працювати над покращенням торгових та інвестиційних відносин з Європейським Союзом. Також новий уряд Сполученого Королівства буде відданий співпраці з НАТО.

"Його відданість НАТО залишатиметься непохитною... Щоб переконатися, що обороноздатність Сполученого Королівства відповідає мінливому характеру глобальних стратегічних загроз, мій уряд проведе огляд стратегічної оборони", - заявив король.

Дивіться також: Новий склад Європарламенту затвердив підтримку України