Камала Гарріс обрала губернатора Тіма Волца кандидатом у віцепрезиденти

Губернатор штату Міннесота Тім Волц вітає журналістів перед виступом віцепрезидентки Камали Гарріс на заході Planned Parenthood 14 березня 2024 року у Сент-Полі, штат Міннесота. Фото AP

Камала Гарріс обрала губернатора Міннесоти Тіма Волца своїм напарником у виборчій кампанії проти колишнього президента Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді.

Офіційне оголошення опублікували у вівторок, напередодні передвиборчого мітингу у Філадельфії.

"Мені приємно повідомити, що я ухвалила своє рішення: губернатор Міннесоти Тім Волц приєднається до нашої кампанії як мій напарник", — написала Гарріс у текстовому повідомленні прихильникам.

"Тім — випробуваний у боях лідер, який має неймовірний досвід роботи для сімей Міннесоти. Я знаю, що він додасть такого ж принципового лідерства і в нашу кампанію, і в офіс віцепрезидента", - додала Гарріс.

Далі у них запланований тур штатами, які відіграватимуть ключову роль в обранні переможця листопадових виборів. Камала Гаррів та Тім Волц відвідають Вісконсин, Мічиган, Аризону та Неваду.

Дональд Трамп своїм напарником під час з’їзду Республіканської партії минулого місяця обрав сенатора Джей Ді Венса.

Цього тижня Венс планує здійснити власний передвиборчий тур ключовими штатами – Пенсильванія, Вісконсин, Мічиган та Північна Кароліна.

Віцепрезидентка Камала Гарріс стала кандидатом у президенти від Демократичної партії після того, як минулого місяця чинний президент Джо Байден оголосив, що більше не балотуватиметься на наступний термін.

Цьому передували провальні для Байдена дебати з Трампом. Чимало однопартійців тоді закликали Байдена зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів.

У статті використані матеріали The Associated Press, Agence France-Presse та Reuters.

Дивіться також: Мін'юст США намагається конфіскувати 200 мільйонів доларів в Лазаренка для України