Спеціальні потреби

100-річчя створення військово-морського флоту України


Київ, 29 квітня 2018 року
Київ, 29 квітня 2018 року

У Києві на площі Лесі Українки відбулося урочисте підняття прапора Військово-морських сил України з нагоди 100-річчя створення українського військово-морського флоту, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Урочисте підняття прапора Військово-морських сил України з нагоди 100-річчя створення українського військово-морського флоту. Київ, 29 квітня 2018 року
Урочисте підняття прапора Військово-морських сил України з нагоди 100-річчя створення українського військово-морського флоту. Київ, 29 квітня 2018 року

Підпишіться на "Голос Америки" в соцмережах: Фейсбук, Ютуб, Твіттер, Інстаграм.

У заході, організованому Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, взяли участь представники особового складу та ветеранів Військово-морських сил Збройних сил України, громадськості.

Право підняти прапор Військово-морських сил України (ВМСУ) надали курсантам-відмінникам: Денису Григоренку та Кирилу Торубарі.

«Вірю, що скоро український державний і військово-морський прапори майорітимуть над Севастополем і Кримом, Луганськом і Донецьком!» – зазначив заступник міністра Юсуф Куркчі.

До ініціативи приєдналися Одеса, Львів та інші міста України.

29 квітня в Одесі також підняли прапор Військово-морських сил України, а на борту флагмана ВМСУ – військового корабля «Гетьман Сагайдачний» – пройшла урочиста церемонія спеціального гасіння поштової марки.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Дивіться також: Кав'ярня для біженців: осередок надання допомоги вимушеним переселенцям

Кав'ярня для біженців: осередок надання допомоги вимушеним переселенцям. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG