Спеціальні потреби

Джо Байден зустрівся зі Світланою Тихановською у Білому домі


Президент США Джо Байден зустрівся із лідеркою опозиції у Білорусі Світланою Тихановською.

"Це була честь зустріти Світлану Тихановську сьогодні зранку у Білому домі. США підтримують людей Білорусі у їхній боротьбі за демократію та загальні права людини", - йдеться на офіційній Twitter-сторінці Байдена.

"Дякую, пане президенте США, за потужний сигнал солідарності із мільйонами безстрашних білорусів, які мирно борються за свою свободу", - написала Тихановська у Twitter, - "Сьогодні Білорусь - на передовій боротьби між демократією та автократією. Світ стоїть із нами. Білорусь стане історією успіху".

У коментарі для "Голосу Америки" Тихановська також поділилась подробицями перемовин: "Це була дуже тепла зустріч. Я побачила людину, якій не байдуже, що відбувається у Білорусі. Я донесла пану Президенту наші меседжі про те, що у Білорусі боротьба – не геополітична. Це наша боротьба проти насильства, проти беззаконня. Про те, що у нас одні цінності. І я їду із Білого дому з упевненістю в тому, що Сполучені Штати будуть із білорусами і зараз, і потім – після нових виборів".

Раніше, як повідомляє білоруська державна інформаційна агенція БелТА, у МЗС Білорусі назвали візит Світлани Тихановської до США "двотижневою туристичною поїздкою за рахунок американських платників податків". МЗС Білорусі також висловився проти санкцій накладених на країну.

Дивіться також: Тихановська розповіла про що говорили із високопосадовцями у Білому домі

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG