Спеціальні потреби

Ми знаємо - Україна переможе. Посольство США привітало захисників України


Архівне фото: українські військові проходять навчання на базі в Великій Британії, 12 жовтня 2022 року.
Архівне фото: українські військові проходять навчання на базі в Великій Британії, 12 жовтня 2022 року.

14 жовтня Україна відзначає День захисників та захисниць України.

"Ми знаємо, що Україна переможе. Це перемога свободи над тиранією, демократії над автократією, свободи над поневоленням", - сказала посол США в Україні Бріджит Брінк. "Спроба Росії знищити українську ідентичність та незалежність вже провалилась", - додала вона. Брінк запевнила, що США підтримуватимуть Україну стільки, скільки необхідно.

Посольство Великої Британії висловило захоплення українцями, які "героїчно захищають свою землю та свободу від російських загарбників".

Привітання з Днем захисників та захисниць в соцмедіа розмістило також британське Міністерство закордонних справ."Велика Британія підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться для перемоги", - йдеться в повідомленні.

Президент Литви Гітанас Науседа поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським і в дописі в соцмедіа наголосив на успіхах України на полі бою.

"Литва продовжуватиме підтримувати Україну на всіх фронтах і виступати за більшу підтримку з боку Заходу. Більше систем протиповітряної оборони для захисту її громадян!"

Президент Володимир Зеленський у День захисників та захисниць України подякував всім, хто захищав Україну і б1ється за неї тепер.

"14 жовтня ми дякуємо. Дякуємо усім, хто бився за Україну в минулому, і всім, хто б’ється за неї тепер. Усім, хто перемагав тоді. І усім, хто неодмінно переможе зараз. Переможе так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу", – сказав Зеленський.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG