Спеціальні потреби

“Зосередимося на ухилянні від санкцій” — Держдеп про нові обмеження проти РФ


Ракета виробництва КНДР, яку Росія використала для ударів по Україні
Ракета виробництва КНДР, яку Росія використала для ударів по Україні

Сполучені Штати слідкують за тим, як Росія намагається обходити санкції, і посилять обмеження, щоб мінімізувати такі можливості для РФ.

Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер під час брифінгу у Державному департаменті в середу, 21 лютого.

“Ми спостерігали за їхніми діями, і сподіваємося накласти нові санкції на окремих осіб, та на нові сфери, які вони досліджують. Водночас ми зосередимося на ухилянні від санкцій, які ми запровадили раніше. У нас є способи їх посилити”, — зазначив речник Держдепу.

Він розповів, що новий пакет санкцій США буде продовжувати традицію попередніх раундів, а деякі обмеження будуть напряму пов’язані зі смертю Олексія Навального. Міллер також зауважив, що новий пакет буде “потужним”.

“Ми завжди шукаємо додаткові способи, як придушити російську військову машину. Ми можемо позбавити російський ВПК компонентів, які вони використовують для фінансування своїх військових зусиль, а також притягнути до відповідальності тих, хто до цього причетний”, — заявив посадовець.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи будуть нові санкції доповнювати 13-й пакет санкцій, які ухвалили 21-го лютого країни-члени ЄС, Міллер повідомив, що США співпрацюють з європейцями щодо різних санкційних обмежень.

Міллер не відповів, чи будуть санкції, орієнтовані також і проти КНДР. Відповідаючи на зауваження журналіста про те, що у північнокорейських ракетах, які Росія вже кілька разів використовувала для ударів по Україні, виявили деталі зі США, Міллер запевнив, що Америка робить усе можливе, щоб цьому запобігти.

“Ми продовжуватимемо використовувати всі наші інструменти експортного контролю, санкції, заборони та дії правоохоронних органів, щоб запобігти придбанню КНДР чутливих предметів і технологій, які вони можуть використовувати для створення зброї масового знищення та балістичних ракет, які потім може придбати Росія.

Інших деталей посадовець не розкривав та закликав журналістів набратися терпіння до п’ятниці, коли Сполучені Штати офіційно оголосять новий великий пакет санкцій проти Росії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG