Спеціальні потреби

“Я зупинив Путіна”, – у першому інтервʼю після провальних дебатів Байден заявив, що продовжує змагатися за другий термін


Президент США Джо Байден розмовляє з кореспондентом ABC Джорджем Стефанопулосом в інтерв’ю, яке вийшло в ефір 5 липня 2024 року.
Президент США Джо Байден розмовляє з кореспондентом ABC Джорджем Стефанопулосом в інтерв’ю, яке вийшло в ефір 5 липня 2024 року.

Президент США Джо Байден у ексклюзивному інтерв’ю з ведучим ABC News Джорджем Стефанопулосом ввечері 5 липня сказав, що є тією людиною, яка змогла зупинити Путіна. Байден назвав підтримку України та об’єднання понад 50 союзників довкола допомоги Україні одним із головних досягнень за 3,5 роки свого президентства.

Байден переконував у інтерв’ю, що поганий виступ на дебатах є прикрою випадковістю, наслідком застуди й перевтоми після відрядження в Європу. Чинний президент наполягав, що не почувається слабким, перебуває у хорошій формі та вважає себе здатним перемогти свого суперника на виборах та очолити країну вдруге.

На кілька разів озвучені запитання Стефанопулоса стосовно тесту на когнітивні здібності Байден відповів, що проходить такий текст “щодня” під час власної роботи.

Байден відкинув занепокоєння щодо його здоров’я та пропозиції зміни кандидатури від Демократичної партії на виборах президента, пожартувавши, що “лише Всемогутній Господь” може переконати його піти у відставку.

Видання Forbes назвало заяву Байдена про Путіна “дивною”, оскільки “війна Росії в Україні затягується”.

“Байден пройшов 22-хвилинне інтерв’ю без якихось грубих помилок, які б завдали подальшої шкоди його кандидатурі, але це, здається, навряд чи повністю нівелює побоювання щодо його віку та фізичної підготовки протягом наступних чотирьох років і його здатності перемогти Дональда Трампа в листопаді”, – аналізують інтерв'ю оглядачі агенції Associated Press.

Reuters наголошує, що за інтерв’ю на каналі АBC у США “уважно стежили”, оскільки воно було першим після дебатів та відбувалося “без використання телесуфлера”, на відміну від виступів на зустрічах з виборцями.

Як повідомляв Голос Америки, виступ Джо Байдена на дебатах з Дональдом Трампом викликав серйозне занепокоєння у демократів щодо його здатності перемогти. Під час дебатів Байден подекуди втрачав хід думок, навіть помилково заявив, що він припинив дію Medicare, державної програми медичного страхування для американців похилого віку, інформувала англомовна служба Голосу Америки.

Після дебатів, Байден неодноразово відкидав можливість того, що зніметься з перегонів. Зокрема, під час святкування Дня незалежності США в Білому домі у відповідь на заклик з натовпу: "Продовжуйте боротьбу!", Байден заявив: “Я нікуди не піду”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG