Спеціальні потреби

Блінкен наголосив на "важливості реалізації справедливого та міцного миру для України"


Державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром, Токіо, 28 липня, 2024
Державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром, Токіо, 28 липня, 2024

Держсекретар Блінкен наголосив на важливості реалізації справедливого та міцного миру для України відповідно до Статуту ООН під час зустрічі з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром в Токіо, йдеться в повідомленні Державного департаменту США.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, відвідає Україну в серпні, повідомляє агентство Reuters з посиланням на індійські ЗМІ. Це було би першим його візитом до України з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Як повідомляв раніше Голос Америки, 9-10 липня відбувся візит Моді до Москви. Росія влаштувала Нарендрі Моді гучний візит і світом розійшлися кадри обіймів індійського прем’єр-міністра з президентом Росії Путіним. Моді переважно казав про співпрацю з Росією і називав Путіна другом, але також повідомив, що говорив з російським керівником про війну.

Моді заявив у розмові з Путіним 9 липня, що "війна не може розв’язати проблеми", а біль від смерті дітей є "нестерпним".

Президент України Володимир Зеленський в мережі Х засудив візит індійського лідера до Росії.

Після початку відкритої російської війни проти України 2022 року Індія стала провідним імпортером російської нафти в той час, як багато країн світу навпаки скоротили свою торгівлю з Росією.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG