Спеціальні потреби

Американці відбили атаку дронів у Червоному морі 


Есмінець з керованими ракетами USS Thomas Hudner проходить через Атлантичний океан. Фото: Petty Officer 2nd Class Sara Eshleman (U.S. Navy)
Есмінець з керованими ракетами USS Thomas Hudner проходить через Атлантичний океан. Фото: Petty Officer 2nd Class Sara Eshleman (U.S. Navy)

Військові США у четвер вранці збили кілька дронів, запущених в бік американського корабля з Ємену, з регіону, що перебуває під контролем хуситів. Про це повідомило Центральне командування США у мережі Х.

"Вранці, 23 листопада, корабель США “Томас Гуднер” збив кілька ударних дронів із контрольованих хуситами районів Ємену. Дрони були збиті, коли військовий корабель США патрулював у Червоному морі. Корабель і екіпаж не зазнали жодних ушкоджень або травм", - мовиться у повідомленні.

Раніше в неділю, з'явились повідомлення, що єменські хусити у Червоному морі захопили вантажне судно, яке пов’язане з Ізраїлем, та взяли в полон 25 членів його екіпажу. Група заявила, що буде обстрілювати кораблі у міжнародних водах, а судно захопили через його зв'язок з Ізраїлем.

За даними AP, раніше бойовики хуситів, яких підтримує Іран, взяли відповідальність за ракетні та дронні атаки на Ізраїль.

Хусити воюють з урядом Ємену, але наразі перебувають на стадії припинення вогню. Речник хуситів заявив, що їхнє угруповання продовжуватиме воєнні дії, поки Ізраїль не припинить війну проти угруповання ХАМАС.

Як повідомляв Голос Америки, у п’ятницю набирає чинності угода, за якою Ізраїль тимчасово призупинить вогонь у Газі, а ХАМАС звільнить принаймні 50 заручників. Ізраїль також має звільнити “кількох жінок і дітей, яких утримують в ізраїльських в’язницях”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG