Спеціальні потреби

У столиці США починає цвісти японська сакура


До американської столиці з’їжджаються люди з усіх куточків США для участі у щорічному фестивалі цвітіння японської сакури. Майже 100 років тому Японія подарувала Сполученим Штатам три тисячі дивовижних вишневих дерев на знак дружби між обома країнами. Тож цього року американці скористалися нагодою, аби підтвердити цю дружбу і зібрати кошти для відбудови уражених цунамі регіонів Японії.

Гості чи мешканці столиці, усі приходять щоби подивитися на цвітіння японської сакури.

Проте цього року дещо підвела погода. Низькі температури повітря не дуже сприяють прогулянкам. Тож, дехто знайшов собі заняття у приміщенні.

У Національному Музею історії архітектури – родинний день, коли разом збираються сім’ї і щось спільно виготовляють. В такий спосіб вони зустрічають весну, і цвітіння сакури. Але спогади про Янопію тут не лише приємні. Поминаючи жертв останнього землетрусу і цунамі, два долари від кожного виготовленого виробу підуть на допомогу у постраждалі регіони тієї країни.

Цього року, через трагедію у Японії, деякі японські групи не могли приїхати на фестиваль. Втім, каже президент Національного фестивалю цвітіння японської сакури Діана Мейгью, організатори вирішили проводити його за будь-яких умов:

«Японія заохочувала нас проводити цей фестиваль, адже він відзначає річницю з часу, як у 1912-му році Токіо подарувало Вашингтону дерева як символ дружби США з Японією».

Цього року фестиваль покликаний зібрати кошти для відбудови Японії. На знак солідарності з тими, хто зараз переживає нелегкі часи у постраждалих регіонах, у четвер у Вашингтоні запланована масова хода центральною частиною міста.

Фестиваль цвітіння японської сакури в американській столиці триватиме до 10 квітня.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG