Спеціальні потреби

Мусульмани Чикаго мобілізують свою громаду на виборах до міськради


Мешканці Чикаго 22-го лютого обирають мера та членів ради міста. Хоча увага прикута в першу чергу до виборів мера, за крісло якого змагається колишній начальник адміністрації президента Обами, показовою є участь семи мусульман у боротьбі за крісла у міській раді. Один з них, Агмед Хан. Син іммігрантів з Індії знайомий з багатьма мешканцями своєї околиці через роботу у крамниці батьків. Агмед не приховує свого віросповідання:

«Я ідентифікую себе як мусульманина у нашій агітаційній кампанії. Я розповідаю всім про неприбуткові мусульманські організації в яких працював, завжди підкреслюю це в інтерв’ю»

Агмед не переймається тим фактом, що американці-мусульмани ще ніколи не перемагали на виборах до міської ради Чикаґо. На думку Ріми Амад, виконавчого директора політичного проекту «Мобілізуймося», це лише питання часу. Проект було створено саме для підтримки кандидатів-мусульман на виборах до міської ради.

«Вперше, ми бачимо конкретні спроби американців-мусульман приєднатися до політичної системи, яка нами керує», – натхненно говорить Ріма.

Однак, інший кандидат мусульманин, Магмуд Бабуяні, не акцентує уваги на своєму віросповіданні, а робить ставку на свою репутацію в громаді. Він діє згідно з принципом: «успіх переможе упередженість»:

«Я вважаю себе успішною людиною, і думаю багато людей поважають особистість в мені, а не те як звучить моє ім’я».

Бабуяні сподівається, що історія його успіху приверне на його бік виборців. Він іммігрував з Ірану до Чикаго у 1973-му році, маючи триста доларів у кишені. Майстер карате, Магмуд започаткував у місті інститут карате – успішний і процвітаючий бізнес. Бабуяні каже, що настав час посвятити себе громаді і відчуває надзвичайну підтримку.

Магмуд Бабуяні, Агмед Хан та інші кандидати-мусульмани сподіваються увійти в історію як перші члени міської ради Чикаго, що відкрито сповідують іслам.

Активісти проекту «Мобілізйумося», які їм в цьому допомагають, вірять, що громада готова надіслати своїх представників до міських органів влади і приєднатися до процесу керування містом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG