Спеціальні потреби

Рада Безпеки ООН розгляне становище у східному районі ДР Конго


Рада Безпеки ООН обговорюватиме ситуацію в східному районі Демократичної Республіки Конго, де вже четвертий день поспіль ідуть бої між урядовими солдатами і повстанцями.

Представник конголезької армії заявив, що війська зайняли місто Румангабо, яке було під контролем повстанського угруповання М23. Очевидці кажуть, що мешканці вітали солдатів, які ввійшли до міста, в якому розташована велика військова база.

Раніше міністр інформації Ламбер Менде заявив Голосу Америки, що війська відбили місто Ківанджа і опорний пункт повстанців М23 місто Рутшуру в провінції Північне Ківу, що неподалік кордону з Руандою.

Збройні сутички розпочалися в п’ятницю, через кілька днів після того, як провалилися мирні переговори між урядом і угрупованням М23, коли вони не змогли досягти угоди про амністію для повстанців. Обидві сторони звинувачують одна одну в започаткуванні атак.

Міністр Менде заявив Голосу Америки, що не можна вести мирних переговорів з «бандитами», які вбивають мирне населення, солдатів і військових міжнародних сил.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG