Спеціальні потреби

Міжнародний фонд для України під керівництвом Великої Британії досяг $1,3 млрд


Фото: міністр оборони Великої Британії Джон Гілі, архівне фото, Reuters
Фото: міністр оборони Великої Британії Джон Гілі, архівне фото, Reuters

Велика Британія оголосила про досягнення міжнародним фондом підтримки України розміру у понад 1 мільярд фунтів стерлінгів ($1,3 млрд). Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті британського міністерства оборони.

Міжнародний фонд для України під керівництвом Великої Британії нараховує 9 країн-донорів. Серед них – Норвегія, Швеція, Данія, Ісландія, Нідерланди, Литва, Австралія та Нова Зеландія.

Оголошення про досягнення фондом розміру 1 мільярд фунтів стерлінгів відбулось на тлі візиту міністра оборони України Рустема Умєрова до Великої Британії, де він зустрічався з британським колегою Джоном Гілі.

Наш уряд посилює підтримку України Великобританією для боротьби з незаконним вторгненням Путіна. Ми прискорюємо доставку допомоги
Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі

“Міністр оборони [Великої Британії] та його колега Рустем Умєров обговорять термінову роботу з прискорення військової підтримки України Великою Британією під час сьогоднішнього візиту до Лондона”, – йдеться на сайті Міноборони Британії напередодні зустрічі Гілі та Умєрова.

Наголошується також на тому, що премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив про найбільший пакет допомоги для міжнародного фонду підтримки України під час липневого саміту НАТО у Вашингтоні у розмірі 300 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $400 млн), який включав постачання 152-мм артилерійських снарядів.

Міністр оборони сьогодні підтвердив що пакет на 300 мільйонів фунтів вже підписано, а “тисячі снарядів, які входять до цього пакету, будуть поставлені Україні до кінця 2024 року”.

“Наш уряд посилює підтримку України Великої Британії для боротьби з незаконним вторгненням Путіна. Ми прискорюємо доставку допомоги, прем’єр-міністр під час саміту НАТО оголосив, що постачання вкрай необхідного пакету боєприпасів почнуться протягом кількох місяців. Ми продовжуватимемо посилювати нашу підтримку, щоб допомогти Україні досягти перемоги”, – заявив Джон Гілі.

Він також висловив Умєрову співчуття у зв'язку з трагедією в Полтаві, де внаслідок російського обстрілу загинуло щонайменше 50 людей і понад 200 зазнали поранення.

“Я висловив співчуття міністру оборони Рустему Умєрову під час його сьогоднішнього візиту до Лондона і запевнив його, що Велика Британія підтримуватиме Україну доти, доки це буде потрібно”, – написав Гілі у соцмережі X після зустрічі з Умєровим.

Дивіться також: Міністри оборони країн ЄС закликають доставити обіцяну зброю Україні

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG