Спеціальні потреби

Олаф Шольц закликає до якнайшвидшого миру в Україні


На архівному фото - президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідують Ірпінь, 16 червня 2022 р. Ludovic MARIN/AFP
На архівному фото - президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідують Ірпінь, 16 червня 2022 р. Ludovic MARIN/AFP

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про необхідність інтенсифікувати зусилля для встановлення миру в Україні та закликав обговорити, як миру можна досягнути у найшвидші терміни.

Німецький лідер повідомив, що час останніх переговорів з президентом України Володимиром Зеленським він домовився про необхідність провести нову мирну конференцію за участі Росії, цитує агенція Reuters слова Шольца із інтерв’ю телеканалу ZDF.

“Я вважаю, що зараз настав час обговорити, як ми можемо вийти з цієї ситуації війни та досягти миру швидше, ніж це видається можливим зараз”, — сказав Шольц.

Зеленський цю зустріч напередодні підсумував такими словами: “Дякую, що разом робимо все для того, щоб наблизити справедливий мир”.

Він також подякував Німеччині за надану зброю та наголосив: “Це дуже важливо. Саме це є фундаментом нашої успішної боротьби за незалежність України”.

Перший саміт миру Україна провела в Швейцарії в червні цього року. Тоді Росію не запросили.

Деякі громадяни не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну
Олаф Шольц

Канцлер Шольц, пише Reuters, “перебуває під значним тиском” у Німеччині після того, як усі три партії його лівоцентристської коаліції зазнали суттєвої поразки на регіональних виборах, тоді як групи, які виступають проти подальшого фінансування України, отримали більше голосів.

Сам Шольц каже, що результати виборів “пов’язані також з тим, що деякі громадяни не згодні з нашою підтримкою України”.

Він також знову запевнив, що його уряд виконає завдання і робитиме “все, щоб підтримати Україну”.

Раніше Володимир Зеленський, як повідомляв Голос Америки, пообіцяв до листопада сформувати документ про потенційне перемир’я до другого Саміту миру.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG