Спеціальні потреби

Ізраїль обстрілює передмістя столиці Лівану


Люди стоять біля фотографії лідера "Хезболли" Саєда Хасана Насралли під час похорону члена "Хезболли" Алі Мохамеда Чалбі після того, як рації та пейджери, які використовувала "Хезболла", вибухнули в Лівані, у Кфар-Мелкі, Ліван, 19 вересня 2024 року. REUTERS
Люди стоять біля фотографії лідера "Хезболли" Саєда Хасана Насралли під час похорону члена "Хезболли" Алі Мохамеда Чалбі після того, як рації та пейджери, які використовувала "Хезболла", вибухнули в Лівані, у Кфар-Мелкі, Ліван, 19 вересня 2024 року. REUTERS

Світові ЗМІ повідомляють, що ізраїльські сили знищили кілька житлових будинків на південь від Бейрута, столиці Лівану.

Низка агентств посилається на ізраїльські джерела, які повідомляють, що головною ціллю був лідер Хезболли Хасан Насралла.

Відео, зняті після авіаударів у п'ятницю вдень, показують, що удари зрівняли з землею принаймні два великі житлові будинки в густонаселеному південному передмісті Бейрута. Ізраїльські сили стверджують, що під ними знаходиться центральна штаб-квартира Хезболли.

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що щонайменше 2 людини загинули та 76 отримали поранення внаслідок авіаударів. Раніше міністр охорони здоров'я Лівану попередив, що більшість людей все ще знаходяться під завалами і кількість загиблих може збільшитися.

Авіаудари були завдані невдовзі після того, як прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив з промовою на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, у якій він захищав той спосіб ведення війни, який обрав його уряд в Газі та Лівані. Він також пообіцяв продовжувати боротьбу, незважаючи на міжнародні заклики до припинення вогню.

Після цього Нетаньягу раптово покинув пресбрифінг в ООН, отримавши нову інформацію від свого військового радника.

Як повідомляє видання Axios, ізраїльський чиновник сказав, що Ізраїль повідомив США за кілька хвилин до удару в Бейруті, але речниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США не були завчасно попереджені про ізраїльський удар по Бейруту.

Удар стався через два дні після того, як США та Франція оголосили про ініціативу припинення вогню між Ізраїлем та Хезболлою.

Державний секретар Ентоні Блінкен та інші офіційні особи США закликали Ізраїль уникати будь-якої подальшої ескалації, яка може спровокувати повномасштабну війну.

У повідомленні було використано інформацію АР, Reuters, Axios.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Зустріч Зеленського та Трампа. Деталі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:00 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG