Спеціальні потреби

Спікер Джонсон: Дональд Трамп зможе закінчити війну Росії проти України


"Я абсолютно впевнений, що президент Трамп зможе покласти край цьому конфлікту, тому що він продемонструє силу", - заявив спікер Джонсон у відповідь на питання про війну Росії проти України
"Я абсолютно впевнений, що президент Трамп зможе покласти край цьому конфлікту, тому що він продемонструє силу", - заявив спікер Джонсон у відповідь на питання про війну Росії проти України

Колишній президент, кандидат на виборах в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп зможе закінчити війну Росії проти України, сказав спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон в етері каналу ABC News.

На питання ведучої, як би Дональд Трамп закінчив війну Росії проти України, як він стверджує, за один день Майк Джонсон відповів:

"Я абсолютно впевнений, що президент Трамп зможе покласти край цьому конфлікту, тому що він продемонструє силу. Ми підтримуємо ідею миру через силу. Ми не мали цього за три з половиною роки адміністрації Байдена. Це було з точністю до навпаки".

Спікер запевнив, що Дональд Трамп може просто телефоном "висунути погрози та вимоги супротивникам у всьому світі, на які вони звертають увагу, тому що в певному сенсі бояться його", що, за його словами, є справжньою цінністю.

Натомість незалежний сенатор, колишній демократ Джо Манчін в цьому ж інтерв'ю сказав, що президент США Джо Байден може використати останні п'ять місяців свого президентського терміну, що "посилити здатність України захищати та здобути свою свободу". Адміністрація Байдена наголошує на непохитній підтримці України і на ролі президента в об'єднанні понад 50 країн, що надають Києву допомогу.

Голова комітету розвідки Палати представників США республіканець Майк Тернер нагадав в неділю в інтерв'ю АВС, що Трамп першим надав летальну зброю Україні, а напередодні провів "дуже позитивні" перемовини з президентом України Володимиром Зеленським.

"В своєму серці Трамп - перемовник і він бачить можливість завершити цю війну", - додав Тернер. Конгресмен-республіканець висловив переконання, що Україна має визначати своє майбутнє і переговорні рамки, але "вони не можуть бути в ситуації, коли адміністрація Байдена накладає неймовірні обмеження на використання зброї та здатність боротись з Росією, перевести бій до Росії".

"Гадаю, Дональд Трамп зайде і всім скаже, що Україна отримає все необхідне, і необхідні повноваження. І Росія в той час матиме мотивацію сісти за стіл перемовин", - каже Тернер.

Зеленський напередодні в інтерв'ю каналу BBC на прохання прокоментувати заяву Дональда Трампа, що він зможе закінчити війну за 24 години, заявив, що Україна не піде на те, щоб просто "зупинитися, віддати та забути".

"Всі будуть щасливі, якщо одна людина в світі, припустимо, це Дональд Трамп, зможе зупинити війну за 24 години. Питання в тому, якою ціною, і хто буде платити цю ціну. Я не кажу, що це його ідея, примусити нас платити. Але якщо він хоче зробити це за 24 години, простий спосіб – це примусити нас платити…Це означає просто зупинитися та віддати та забути…Ми ніколи на це не підемо. І нема жодної людини у світі, який може нас примусити це зробити", - заявив президент Зеленський.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

"Максим" – зброя 19 сторіччя проти російських дронів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG