Спеціальні потреби

Кеннеді-центр вручив нагороди видатним діячам виконавських мистецтв


У неділю вашингтонський Центр виконавських мистецтв імені Джона Кеннеді вручив нагороди за внесок в американську культуру видатним знаменитостям, серед яких були балерина і блюзовий музикант.

Цього року лауреатами престижної премії стали блюзовий гітарист Бадді Ґай, володар «Оскара» актор Дастін Гоффман, ведучий вечірнього ток-шоу Дейвид Леттерман, балерина російського походження Наталія Макарова і рок-група Led Zeppelin.

У церемонії вручення нагород в Кеннеді-центрі взяли участь президент США Барак Обама і перша леді Мішель Обама.

Раніше того ж дня президент і його дружина вітали лауреатів у Білому домі. Виступаючи на прийомі на їх честь, Обама сказав, що лауреати «надихнули нас поглянути на навколишні речі по-новому» і «побачити, скільки в світі краси».

На церемонії в Кеннеді-центрі, президент жартівливо подякував музикантам гурту Led Zeppelin за те, що вони вели себе чемно в Білому домі, оскільки легендарна рок-група, за його словами, славилася тим, що «влаштовувала бешкети під час перебування в готелях».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG