Спеціальні потреби

США: Путін має припинити говорити про наші вибори


Президент Росії Путін під час Східного економічного форуму у Владивостоці, Росія, 5 вересня 2024 р. Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via REUTERS
Президент Росії Путін під час Східного економічного форуму у Владивостоці, Росія, 5 вересня 2024 р. Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via REUTERS

Білий дім закликав президента Росії Путіна не коментувати американські вибори і не втручатися в них. Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США Джон Кірбі під час аудіобрифінгу в четвер, 5 вересня.

Коментуючи на прохання журналістів слова Путіна, що він нібито підтримує на виборах президента США кандидатку від Демократичної партії Камалу Гарріс, Кірбі відповів:.

"Путін повинен перестати говорити про наші вибори. Крапка. Він не повинен нікому надавати перевагу - тому чи іншому. Єдині люди, які повинні визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів, - це американський народ. Тож ми були б дуже вдячні, якби пан Путін "А" - припинив говорити про наші вибори, і "Б" - припинив у них втручатися".

У четвер, 9 вересня, під час Східного економічного форуму в російському Владивостоку Путін під оплески та сміх ведучої і присутніх заявив, що підтримує Гарріс:

"Нашим фаворитом, якщо можна так сказати, був чинний президент Байден. Його зняли з перегонів, але він рекомендував своїм прихильникам підтримати Гарріс. І ми теж так зробимо, будемо її підтримувати..."

Крім того, Путін додав, що Гарріс "виразно і заразливо сміється", що свідчить про те, що "в неї все добре".

"Трамп же запровадив таку кількість санкцій та обмежень щодо Росії, скільки до нього не запроваджував жоден президент. Якщо у пані Гарріс все добре, то можливо вона утримається від цього", - сказав Путін.

Як повідомляв Голос Америки, в середу адміністрація Байдена звинуватила Росію в широкомасштабних спробах вплинути на президентські вибори в США, зокрема шляхом поширення дезінформації та залучення американських впливових осіб, які, часом цього не розуміючи, поширюють пропаганду з російських державних ЗМІ.

Міністерство юстиції, Міністерство фінансів і Державний департамент вжили низку скоординованих дій, що включають санкції, висунення кримінальних звинувачень та конфіскацію вебдоменів, які, за словами офіційних осіб США, Кремль використовує для поширення пропаганди та дезінформації головним чином про Україну, куди Росія вторглася понад два роки тому.

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд у середу оголосив, що Міністерство юстиції арештувало 32 інтернет-доменів, які російський уряд і суб’єкти, спонсоровані російським урядом, використовували для участі в таємній кампанії з метою втручання та впливу на результати виборів у США, а також підриву міжнародної підтримки України.

Також Міністерство юстиції висунуло звинувачення двом російським співробітникам RT, державної телерадіокомпанії, які використовували компанію в Теннессі для поширення контенту. Йдеться про співробітників RT Костянтина Калашникова та Олени Афанасьєвої. Обвинувачення стосуються змови з метою порушення Закону про реєстрацію іноземних агентів, а також змови з метою відмивання грошей.

Також було оголошено про заходи з метою припинення російської кампанії зловмисного впливу, відомої як Doppelganger (створення сайтів двійників медійних та інших організацій із контентом, що містить дезінформацію, – ред.).

Дивіться також:

Брифінг. США звинуватили Росію у спробах вплинути на вибори
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG