Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Україна розриває дипломатичні відносини з Росією

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що у відповідь на напад Росії Київ розриває дипломатичні відносини з Москвою.

«Ми розірвали дипломатичні відносини з Росією. Усім, хто в Росії ще не втратив совість, час вийти та заявити протести проти війни з Україною», - поширено від імені президента зеленського у Twitter.

Окремо український президент повідомив: «Ми видаватимемо зброю всім, хто бажає захищати країну. Будьте готові підтримувати Україну на площах наших міст».

ЄС повідомляє, що сьогодні запровадить проти Росії "найпотужніший пакет санкцій із будь-коли застосованих"

"Ми заморозимо російські активи в Європейському Союзі і зупинимо доступ російських банків до європейських фінансових ринків, ми спрямуємо дії проти стратегічних галузей російської економіки, заблокувавши доступ до технологій та ринків, які є ключовими для Росії", - сказала президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час спільної прес-конференції з верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики Жозепом Боррелем.

«Поширюйте лише перевірену інформацію і підтримуйте оборонні можливості України», закликає Київ

Українське міністерство закордонних справ поширило в Twitter англійською мовою заклик про, як сказано, «два кроки, якими зараз ви можете допомогти Україні протидіяти російській агресії»:

«1. Поширюйте лише перевірену інформацію. 2. Підтримуйте організації, які посилюють оборонозданість України».


Вибухи у Харкові чув французький журналіст

Кореспондент французької газети LaCroix Фабріс Депре передає з Харкова у Twitter, що на світанку чув там «10 гучних вибухів, які пролунали швидко один за одним». Він також пише, що на дорогах під Харковом багато автомобілів, але заторів нема. Каже, що бачить довгі черги на автозаправках.

Більше

XS
SM
MD
LG