Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Відео авіанападу під Києвом

Західні репортери поширюють відеозаписи, як виглядає зроблені місцевими мешканцями на мобільні телефони, в яких видно масований авіарейд неподалік Києва.

Американський журналіст Крістофер Міллер дописав у Twitter, що українські офіційні джерела підтвердили напад на летовище авіаконструкторського бюро Антонов, що у Гостомелі поблизу Києва.

Курс рубля впав, а ціна на нафту зросла, після нападу Росії на Україну

Російський рубль впав до 89.89 рублів за долар на ранок у четвер, подолавши рекордно низьку позначку 86 рублів за долар. Згодом курс рубля дещо зріс до 84.285, повідомляє Reuters.

Основний російський фондовий індекс MOEX впав на 45% після тимчасової призупинки торгів. Загалом падіння індексу склало 14%.

Ціни на нафту у четвер зросли: нафта Брент та ф’ючерси на американську нафту вперше з 2014 року торгувались вище 100 доларів за баррель, пише CNBC News.

Генштаб ЗСУ подає фото двох «полонених» російських військових

На сторінці Генерального штабу Збройних Сил України у Facebook опубліковано фотографію з двома юнаками у військових одностроях, яких це українське джерело називає «полоненими російськими окупантами». Додаткових незалежних підтверджень цієї інформації нема і не вказано, коли й де саме вони були схоплені.

«Ворог зазнав серйозних втрат. Втрат ворога буде ще більше», президент Зеленський

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням підтримати українську армію після нападу Росії, названого у Кремлі «спеціальною військовою операцією».

Володимир Зеленський повідомив, що «вже розпочато видачу зброї всім громадянам, які бажають захищати суверенітет України».

«Нашим військовим потрібна ця підтримка. Головне – їм потрібна підтримка нашого населення. У нас армія потужних людей. Наше населення – це також потужна армія», – сказав Володимир Зеленський.

«Ворог зазнав серйозних втрат. Втрат ворога буде ще більше. Вони прийшли на нашу землю. Україна атакована з півночі, сходу та півдня. Атакована з повітря. Захист працює. Армія та національна солідарність – це на сьогодні головна опора української державності», – сказано в офіційному повідомленні президента України.

Більше

XS
SM
MD
LG