Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Лідери країн семи провідних економік світу зазначили, що Путін "став на не ту сторону історії" й заявили, що підтримують послідовне й конструктивне залучення й координацію між провідними виробниками енергоносіїв та споживачів на випадок потенційних перебоїв.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження додаткових "суворих" санкцій проти Росії, що торкнуться понад 100 осіб та підприємств, які "підтримують воєнну машину Путіна". Також Лондон забороняє російській авіакомпанії "Аерофлот" виконувати рейси до Британії.

Лідери демократів та республіканців у Палаті представників Конгресу США висловились щодо вторгнення Росії в Україну

Напад на одну демократію є нападом на кожну демократію. Про це у четвер заявив лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Хакім Джеффріс. Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті у своїй заяві назвав напад Росії на Україну "безвідповідальним та сповненим зла".

Країни "Групи семи" у спільній заяві засудили російське вторгнення до України і висловили "непохитну підтримку" й "солідарність" із Києвом, повідомляє Reuters.

Більше

XS
SM
MD
LG