Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

"Цього ранку я зустрівся зі своїми колегами по G7, щоб обговорити невиправдану атаку президента Путіна на Україну й ми погодились рухатись далі у питанні нищівних пакетів санкцій та інших економічних заходів, щоб змусити Росію відповідати. Ми підтримуємо сміливий народ України", - затвітив президент США Джо Байден.

Держдеп повідомив, що основний дипломатичний персонал Посольства США в Україні, який було переміщено з Києва до Львова, "тимчасово" працюватиме із Польщі. "Ми продовжуватимемо оцінювати безпекову інформацію, щоб визначити, коли урядовому персоналу США буде безпечно повернутись до України".

ОБСЄ здійснюють евакуацію з України всіх представників організації, повідомляє Reuters із посиланням на дипломатичні джерела.

Більше

XS
SM
MD
LG