Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Kонгресмен Адам Шифф, конгресмен - демократ від штату Каліфорнія:

"Ми не можемо бути впевнені в тому, що буде далі, але незалежно від того, що принесуть наступні дні та тижні, Сполучені Штати будуть стояти з народом України – зараз і завжди. Це починається зі швидкого переходу від значних санкцій, які вже оголосила адміністрація Байдена, до повного відключення провідних фінансових установ Росії від глобальної економіки та остаточного припинення залежності Європи від російської нафти".

Єнс Столтенберґ, генеральний секретар НАТО:

"Я рішуче засуджую безрозсудний і неспровокований напад Росії на Україну, який ставить під загрозу життя незліченої кількості цивільних. Це загрозливе порушення міжнародного права та серйозна загроза євроатлантичній безпеці. Союзники НАТО зустрінуться, щоб обговорити наслідки агресивних дій Росії. Ми разом з народом України в цей жахливий час. НАТО зробить все необхідне для захисту всіх союзників."

Повідомлення Генерального штабу Збройних Сил України

За інформацією командування Об’єднаних Сил, сьогодні, 24 лютого, у районі проведення ОС збито 5 літаків та вертоліт агресорів. «Об'єднані сили дають гідну відсіч збройним силам РФ. Військові підрозділи на своїх позиціях. Противник несе втрати. Зберігайте спокій та вірте в українських захисників. Разом переможемо!»

Заява уряду Великої Британії

Лондон повідомляє, що Борис Джонсон на світанку 24 лютого розмовляв з українським президентом Володимиром Зеленським і висловив обурення «розвитком подій».

«Прем’єр-міністр сказав, що Захід не буде стояти осторонь, в той час як президент Путін воює проти українського народу», - сказано в офіційному повідомленні.

Більше

XS
SM
MD
LG