Спеціальні потреби

Європейський парламент 1 березня 2022 р.
Європейський парламент 1 березня 2022 р.

Війна Росії проти України. Живий Блог.

Київ та інші міста України під ударами російських військ. Проти Росії збільшуються небувалі міжнародні санкції. Багато країн надають Україні зброю та іншу допомогу.

  • Харків після кривавих ракетно-артилерійських обстрілів, перебуває під контролем українських сил, каже влада у місті.
  • Великий вибух стався на Площі Свободи у центрі Харкова, спустошивши урядові будівлі.
  • Український президент у зверненні в ніч 28 лютого назвав російські обстріли умисним злочином Росії проти людяності і закликав світ «економічно знищити озброєне ракетами зло».
  • Оприлюднені супутникові фото показують велику колону російської військової техніки на півночі від Києва.

Європейська Рада та Європейська Комісія засудили агресію та закликали Кремль негайно припинити військові дії

“Ми засуджуємо найжорсткішими словами безпрецедентну військову агресію Росії проти України. Своїми неспровокованими та невиправданими військовими діями Росія грубо порушує міжнародне право та підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність. Ми співчуваємо через втрати та страждання людей...Ми закликаємо Росію негайно припинити військові дії, вивести свої війська з України та поважати територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Такому застосуванню сили та примусу немає місця в 21 столітті ”, - мовиться у заяві президента Європейської Ради Шарля Мішеля та президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Рекомендації посольства США у Києві щодо безпеки у зоні військових дій

  • Якщо ви чуєте гучний вибух або якщо ввімкнено сирени, негайно шукайте укриття.
  • Якщо ви вдома або в якомусь приміщенні, перейдіть на найнижчий рівень будинку, де є найменша кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; закрийте всі двері та сядьте біля внутрішньої стіни, подалі від вікон чи отворів.
  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно шукайте укриття у твердій конструкції; якщо це неможливо, ляжте і накрийте голову руками.
  • Майте на увазі, що навіть якщо ракета чи безпілотник будуть перехоплені, падаючі уламки становлять надзвичайний ризик.
  • Після атаки тримайтеся подалі від будь-якого сміття та стежте за офіційними вказівками чи новинами основних ЗМІ.

Більше

XS
SM
MD
LG